Print
Frittata met spinazie, champignons en bacon.

Frittata met spinazie uit de oven

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Ontbijt
  • Keuken: Italiaans

Schaal

Ingredi├źnten

  • 8 eieren
  • 125 ml room
  • 125 gr geraspte kaas
  • 250 gr champignons
  • 100 gr babyspinazie
  • 4 dikke plakken bacon, uitgebakken
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • zout en peper naar smaak
  • paprikapoeder naar smaak
  • bieslook naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 190 graden en vet een ovenschotel (22x 22 cm) in met een beetje olijfolie. Klop vervolgens in een grote kom de eieren los met de kookroom, zout, paprikapoeder en peper. Voeg de geraspte kaas toe en meng nog eens goed.
  2. Snijd op een grote snijplank de ui in stukjes, de champignons in plakjes en pers de knoflook fijn. Verwarm vervolgens een el olijfolie in een grote koekenpan en voeg de gesneden ui en geperste knoflook toe. Bak dit 1 minuut en voeg dan de plakjes champignons toe en bak nog eens een minuut. Voeg ten slotte beetje bij beetje de spinazie toe en bak dit binnen 3-4 minuten gaar.
  3. Laat het overtollige vocht uit de pan uitlekken en voeg de inhoud toe aan de ingevette ovenschotel. Verdeel het goed over de schotel en schenk dan het eimengsel in de ovenschotel. Verdeel de plakjes bacon over de schotel en plaats in de oven.
  4. Bak de ovenschotel 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd de ovenschotel na het bakken in 4 stukken en serveer eventueel met rucola en fijngesneden bieslook. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4 van de schotel
  • Calorie├źn: 330
  • Vetten: 23,6
  • Koolhydraten: 3,8
  • Eiwitten: 24,7
Copy link