Frozen yoghurt brokken met fruit

Frozen yoghurt bars

Op zoek naar verkoeling op een warme zomerdag? Dan zijn deze frozen yoghurt bars ideaal. Een heerlijke koude snack gemaakt van Griekse yoghurt, bessen, noten en gezoet met een beetje natuurlijke zoetstof.

Frozen yoghurt bars?
Iedereen is wel bekend met frozen yoghurt, een lekker en fris alternatief voor roomijs. Deze frozen yoghurt bars zijn een variatie daarop. Als je zelf ijs maakt zonder ijsmachine, wordt het vaak erg hard. Dit is ook het geval met frozen yoghurt. Hierdoor is het moeilijk schepbaar en kun je er minder van genieten. Zelfgemaakte frozen yoghurt is echter wel zacht genoeg om in stukken te breken. Je kunt er dus heerlijke ‘repen’ of ‘bites’ van maken. Dit maakt het een ideaal ijsje om zelf te maken.

Tips
Het ijs is het lekkerst als je een volvette yoghurt variant gebruikt. Het liefst Griekse yoghurt, want dit blijft ook na het invriezen lekker romig. Je kunt verder naar smaak fruit of noten toevoegen. Wij hebben gekozen voor blauwe bessen en aardbeien om de hoeveelheid koolhydraten laag te houden. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere ijs recepten!

Print
Frozen yoghurt brokken met fruit

Frozen yoghurt bars

  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 250
  • Totale tijd: 250
  • Porties: 10 stukken 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks
  • Keuken: Amerikaans

Schaal

Ingrediënten

  • 400 gr volle Griekse yoghurt, 10% vet
  • 50 gr blauwe bessen
  • 50 gr aardbeien
  • 25 gr walnoten
  • 25 gr pecannoten
  • 25 gr paranoten
  • 20 gr erythritol
  • 1/2 tl vanille extract

Bereidingswijze

  1. Leg de noten op de snijplank en gebruik een mes om de noten te snijden naar gewenste grootte. Snijd daarna de blauwe bessen en aardbeien door de helft.
  2. Voeg de yoghurt, erythritol en vanille extract toe aan een mengkom en mix het goed door. Schenk de yoghurt daarna in je siliconen bakvorm (rond of vierkant). Verdeel de blauwe bessen, aardbeien en noten over je yoghurt. Dek af met huishoudfolie en zet voor minimaal 4 uur in de vriezer.
  3. Haal de frozen yoghurt naar 4 uur uit de vriezer en breek in de gewenst hoeveelheid stukken (ca. 10 grote stukken). Bewaar de stukjes die je niet opeet in de vriezer.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 stuk (60 gr)
  • Calorieën: 108
  • Vetten: 9,1
  • Koolhydraten: 3,2
  • Eiwitten: 2,9
Frozen yoghurt brokken met fruit

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*