Print
Heerlijke kipsalade met appel, rozijnen, kerrie, mayonaise en noten.

Fruitige kerrie kipsalade

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 30 minutes
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Lunch, Voorgerecht

Schaal

Ingrediënten

  • 2 kipfilets in een stukje gesneden en gekookt in bouillion of gebakken in olijfolie
  • 1/2 stengel bleekselderij
  • 1/4 ui
  • 1/2 kleine appel
  • 30 gr gele rozijnen
  • 25 gr zaadloze rode druiven
  • 25 gr pecannoten, in stukjes gehakt
  • 1/2 tl kerriepoeder
  • 1/8 tl zwarte peper
  • 90 ml mayonaise of yoghurt

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Pak een grote snijplank en snijd hierop de bleekselderij, ui, appel en druiven in kleine stukjes. Doe de ingrediënten in een grote kom en voeg de kip, pecannoten en rozijnen toe aan de kom.
  2. Meng in een kleine kom de mayonaise of yoghurt met kerriepoeder en de peper. Voeg de dressing toe aan de grote kom en meng alles goed door elkaar.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4
  • Calorieën: 306
  • Vetten: 23,0
  • Koolhydraten: 12,5
  • Eiwitten: 15,0