Print
Heerlijke courgette helften gevuld met tonijn.

Ge­vul­de cour­get­tes met to­nijn

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 25 minutes
  • Porties: 4 gevulde courgettes 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Lunch

Schaal

Ingrediënten

  • 2 middelgrote courgettes
  • 1 kleine ui
  • 1/2 rode paprika
  • 150 gr tonijn uit blik in olie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 70 gr geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de 2 courgette doormidden en hol ze uit met een lepel. Het vruchtvlees heb je niet nodig en kan je voor een ander recept gebruiken.
  2. Snijd vervolgens op een plank de paprika, ui en knoflook in kleine stukjes. Pak het blikje tonijn en laat een groot gedeelte van de olie uitlekken. Pak er dan een middelgrote kom bij en doe hierin de tonijn. Voeg de fijngesneden groente toe en meng alles goed door elkaar.
  3. Verdeel het tonijn mengsel over de 4 uitgeholde courgette stukken en garneer met parmezaanse kaas, peper en zout. Doe de courgette stukken vervolgens 15 minuten in de oven. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 gevulde courgette
  • Calorieën: 172
  • Vetten: 7,6
  • Koolhydraten: 6,0
  • Eiwitten: 18,9
Copy link