Portie koolhydraatarme gebakken asperges gaar gebakken in de pan.

Gebakken asperges

Lekker met een stukje biefstuk of kipfilet!

Ben je opzoek naar een lekker koolhydraatarm voor- of bijgerecht? Probeer dan eens deze heerlijke gebakken asperges met peper, zout en knoflook. De gebakken asperges kan je serveren als bijgerecht met een stuk biefstuk of kipfilet. Ook zijn de groene asperges lekker om te eten met een salade.

Verschil tussen groene en witte asperges

Het aspergeseizoen is er één om naar uit te kijken. Het is namelijk een van de weinige groenten waar je echt op moet wachten. De eerste asperges steken in de lente de kop op en kan worden geoogst tot 24 juni. Groene asperges zijn een stuk sterker van smaak dan witte asperges. Door deze sterke smaak kun je met groene asperges meer doen. Zo gaan groene asperges goed samen met parmezaanse kaas, gedroogde ham en bacon. Daarnaast zijn de groene asperges ook makkelijker om te bereiden, je hoeft ze namelijk niet te schillen!

Asperges: een gezonde voorjaarsgroente

Naast de delicate smaak zijn asperges ook erg gezond. Zo zijn groene asperges rijk aan vitamine B, dat helpt om de bloedsuiker te reguleren. In asperges zitten ook veel fytonutriënten. Dit zijn bioactieve stoffen die een beschermende werking hebben tegen om kanker, diabetes en hart-en vaatziekten. Tenslotte bevatten asperges slechts 17 kcal en 1,3 gr koolhydraten per 100 gr. Dit maakt het een uitstekende groente om te eten bij het volgen een koolhydraatarm dieet.

Print
Portie koolhydraatarme gebakken asperges gaar gebakken in de pan.

Gebakken asperges

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 15 minutes
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Voorgerechten

Schaal

Ingrediënten

  • 75 gr boter
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 tl zout
  • 1/4 tl gemalen zwarte peper
  • 23 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 500 gr groene asperges, schoongemakt

Bereidingswijze

  1. Smelt de boter in een koekenpan boven een middelhoog vuur. Voeg de olijfolie, peper en zout toe aan de boter. Doe dan de knoflook in de pan en bak dit ongeveer een minuut mee. Let op dat de knoflook niet te bruin wordt.
  2. Voeg vervolgens de asperges toe en bak deze 10 minuten, draai de asperges wel af en toe om om ervoor te zorgen dat ze allemaal even gaar zijn. Serveer de gebakken asperges met een stukje vlees of vis.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4
  • Calorieën: 188
  • Vetten: 18,4
  • Saturated Fat: 8,3
  • Koolhydraten: 5,2
  • Eiwitten: 2,8

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*