Portie koolhydraatarme gebakken asperges gaar gebakken in de pan.

Gebakken asperges

Lekker met een stukje biefstuk of kipfilet!

Ben je op zoek naar een lekker koolhydraatarm voor- of bijgerecht? Probeer dan eens deze heerlijke gebakken asperges met peper, zout en knoflook. De gebakken asperges kun je serveren als bijgerecht met een stuk biefstuk of kipfilet. Ook zijn de groene asperges lekker om te eten met een salade.

Verschil tussen groene en witte asperges

Het aspergeseizoen is er één om naar uit te kijken. Het is namelijk een van de weinige groenten waar je echt op moet wachten. De eerste asperges steken in de lente de kop op en kunnen worden geoogst tot 24 juni. Groene asperges zijn een stuk sterker van smaak dan witte asperges. Door deze sterke smaak kun je met groene asperges meer doen. Zo gaan groene asperges goed samen met parmezaanse kaas, gedroogde ham en bacon. Daarnaast zijn de groene asperges ook makkelijker om te bereiden, je hoeft ze namelijk niet te schillen!

Asperges: een gezonde voorjaarsgroente

Naast de delicate smaak zijn asperges ook erg gezond. Zo zijn groene asperges rijk aan vitamine B, dat helpt om de bloedsuiker te reguleren. In asperges zitten ook veel fytonutriënten. Dit zijn bioactieve stoffen die een beschermende werking hebben tegen om kanker, diabetes en hart-en vaatziekten. Tenslotte bevatten asperges slechts 17 kcal en 1,3 gr koolhydraten per 100 gr. Dit maakt het een uitstekende groente om te eten bij het volgen een koolhydraatarm dieet.

Print
Portie koolhydraatarme gebakken asperges gaar gebakken in de pan.

Gebakken asperges

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 15 minutes
  • Porties: 3 porties 1x
  • Categorie: Voorgerecht

Schaal

Ingrediënten

  • 350 gr groene asperges
  • 50 gr boter
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 tl zout
  • 1/4 tl gemalen zwarte peper
  • 23 teentjes knoflook, geperst

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Maak de asperges schoon en snijd bij elke stengel een klein stukje van de onderkant eraf. Verwarm in een koekenpan boven een middelhoog vuur de boter. Voeg de olijfolie toe en bak dit kort mee. Voeg dan de geperste knoflook, zout en peper toe en bak dit 1 minuut in de boter en olie.
  2. Voeg vervolgens de asperges toe en bak deze 10 minuten, draai de asperges wel af en toe om om ervoor te zorgen dat ze allemaal even gaar zijn. Serveer de gebakken asperges met een stukje vlees of vis.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/3 van het totaal
  • Calorieën: 200
  • Vetten: 19,8
  • Koolhydraten: 3,6
  • Eiwitten: 1,2
Portie koolhydraatarme gebakken asperges gaar gebakken in de pan.

2 Reacties

  1. De asperges op deze manier klaargemaakt zijn heel lekker. Nadeel: ze drijven in het vet. Ik had een grotere portie asperges, nl. 410 g, en hierbij 50g boter gebruikt en 2 el olijfolie zoals in het recept, maar dat is duidelijk veel te veel boter. Ik had de asperges in stukken gesneden en op een hoog vuur laten bakken, toch waren de dikste stukken niet gaar na 10′.

    Reageer
    • Suzan Karakose

      @karolien af en toe een beetje water in de pan gooien. dit verdampt maar door de stoom die erdoor vrijkomt garen de asperges wat beter.

      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*