Een pan vol met gebakken eieren met spinazie, prei, lente-ui en een saus van yoghurt en knoflook.

Gebakken eieren met spinazie en yoghurt

Lekker recept voor op een luie zondag!

Een lekker koolhydraatarm ontbijtgerecht, gebakken eieren met spinazie en yoghurt. Dit is een heerlijk ei recept met spinazie, prei, lente ui en yoghurt. Perfect om te eten op een luie zondag. Nu zal je vast denken een gebakken ei met yoghurt, dat is toch geen lekker combinatie? Het tegendeel is waar. De Griekse yoghurt is gekruid met knoflook en serveer je als saus bij de gebakken eieren. De saus zorgt voor een frisse smaak bij de pittige gekruide eieren, een perfecte smaakcombinatie! Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over het recept.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Een pan vol met gebakken eieren met spinazie, prei, lente-ui en een saus van yoghurt en knoflook.

Gebakken eieren met spinazie en yoghurt

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 1 review
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 35 minutes
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Ontbijt

Ingrediënten

Schaal
  • 4 grote eieren
  • 285 gr verse spinazie
  • 160 gr Griekse yoghurt
  • 2 el ongezouten boter
  • 2 el olijfolie
  • 45 gr prei
  • 30 gr lente ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl citroensap
  • 1 tl verse oregano
  • 1/4 tl chilipoeder
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Snijd op een grote snijplank de prei, lente ui, oregano en knoflook in kleine stukjes. Meng in een kleine kom de yoghurt, zout en knoflook.
  2. Smelt 1 el boter in een grote koekenpan op een middelhoog vuur. Voeg de prei en lente ui toe en zet het het vuur laag. Bak de groente boven een laag vuur binnen 5 minuten gaar. Voeg dan de spinazie en citroensap toe en zet het vuur weer iets hoger en bak de spinazie 4 tot 5 minuten.
  3. Doe het spinazie mengsel in een grotere 25 cm koekenpan en laat overtollig vloeistof achter in de kleine koekenpan. Maak 4 diepe inkepingen in de spinazie in de koekenpan. Breek dan voorzichtig 1 ei in elk rondje, en zorg ervoor dat de dooiers intact blijven. Bak de eieren 10 tot 15 minuten.
  4. Smelt de resterende eetlepel boter in een kleine pan boven een matig – laag vuur. Voeg de chilipoeder en een snufje zout toe en bak totdat de boter begint te schuimen en gebruinde stukjes vormen aan de onderkant van de pan, ongeveer 1-2 minuten. Voeg dan de oregano toe en bak nog eens 30 seconden. Haal vervolgens de knoflook uit de yoghurt en gooi de knoflook weg. Lepel de yoghurt over de spinazie en eieren en besprenkel met de gekruide boter.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4
  • Calorieën: 223
  • Vetten: 15,9
  • Koolhydraten: 7,8
  • Eiwitten: 6,9
Een pan vol met gebakken eieren met spinazie, prei, lente-ui en een saus van yoghurt en knoflook.

3 Reacties

  1. Als jullie met portiegrootte 1/4 aangeven bij de voedingswaarden. Bedoelen jullie dan een kwart van een portie of 1 portie van de 4 ?

    Reageer
  2. Heerlijke bite.






    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*