Een lekkere roerbak maaltijd: gebakken kipfilet, asperges en champignons.

Gebakken kipfilet, asperges en champignons

Een makkelijk te maken koolhydraatarme maaltijd!

Deze roerbakmaaltijd met kip asperges, en champignons is makkelijk om te maken en klaar in een handomdraai. Het gerecht bestaat uit kipfilet, groene asperges, champignons, olijfolie, boter en allerlei heerlijke kruiden. Maak de roerbakmaaltijd nog lekkerder door gemarineerde kip te gebruiken of door de kip te kruiden met je favoriete kruidenmix. Je kunt ook variëren met het recept door bijvoorbeeld sperziebonen te gebruiken in plaats van asperges. Als je dit doet is het wel verstandig om de sperziebonen even kort voor te koken. Ik hoor graag wat jullie van het recept vinden! Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over de bereidingswijze of over de ingrediënten.

Print
Een lekkere roerbak maaltijd: gebakken kipfilet, asperges en champignons.

Gebakken kipfilet, asperges en champignons

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Schaal

Ingrediënten

  • 2 kipfilets, in stukjes gesneden
  • 225 groene asperges, schoongemaakt en in drieën gesneden
  • 70 gr champignons, in stukjes gesneden
  • 30 ml olijfolie
  • 45 gr boter
  • 1/2 tl gedroogde peterselie
  • 1/2 tl gedroogde basilicum
  • 1/8 tl gedroogde oregano
  • 1 1/2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/4 tl zout
  • 1 1/2 tl citroensap
  • 1 1/2 tl witte kookwijn

Bereidingswijze

  1. Smelt de boter en de olijfolie in een koekenpan boven een middelhoog vuur. Voeg vervolgens de peterselie, basilicum, oregano, knoflook, zout, citroensap, en de wijn toe aan de koekenpan. Voeg ook de kip toe en bak dit ongeveer 3 minuten. Zet het vuur nu iets lager en bak de kip totdat deze niet meer roze is van binnen, ongeveer 10 minuten.
  2. Voeg nu ook de asperges en bak ze ongeveer 4 minuten mee. Voeg als laatst de champignons toe en bak nog eens 4 minuten. Verdeel in 2 porties en serveer.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/2
  • Calorieën: 430
  • Vetten: 33,4
  • Koolhydraten: 7,0
  • Eiwitten: 26,9

12 Reacties

  1. Annemieke

    Heerlijk en makkelijk te bereiden gerecht! Iets meer knoflook in gedaan en voor de andere familieleden penne erbij gekookt. Beetje geraspte kaas erover: smullen!

  2. Een van de snelste gerechten die ik ooit heb gemaakt.
    En zeer smakelijk.

  3. Heerlijk gerecht deze ga ik vaker maken.

  4. Michelle

    Lekker en snel!

  5. Heel erg lekker, ook met vegetarische kipstukjes uit de wok.

  6. Dikke prima dit eenvoudig te bereiden recept. Glaasje (calorierijke witte) wijn erbij als puntje op i.

  7. Dit recept heb ik gisteren gemaakt. Heerlijk en niet veel werk . Ik heb enkel de witte wijn eruit gelaten, maar de rest van de combinatie met de citroen enzo, smaakt nog steeds overheerlijk. Top gerechtje!

  8. Als je groene asperges niet flinterdun zijn, dan ook even voorkomen, net als de sperzieboontjes. Voor de rest: heeeeeeeerrrrrlijk ?☺ en makkelijk te maken

  9. Leuk recept, maak hem wel vegetarisch (met vleesvervanger bv.). Zou goed zijn om die opties er meteen bij te zetten.

  10. Petu verbakel

    Heerlijk
    Wat is dit een lekker en goed recept! We hebben ervan gesmuld. Het kippenvlees kwam van 2 pootjes die ik de vorige dag in de oven op 140 graden had gebakken.
    Voor herhaling vatbaar en dan met basilicum erbij

  11. Heeerlijk en lekker makkelijk! Bedankt

  12. Danielle

    Heerlijk! Iets meer roomboter gebruikt en geen basilicum, maar Italiaanse kruiden.
    Iets meer knoflook, en op het bord geraspte parmezaanse kaas. Jummie!! Gaan we vaker eten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*