Een lekkere roerbak maaltijd: gebakken kipfilet, asperges en champignons.

Gebakken kipfilet, asperges en champignons

Een makkelijk te maken koolhydraatarme maaltijd!

Deze roerbakmaaltijd met kip asperges, en champignons is makkelijk om te maken en klaar in een handomdraai. Het gerecht bestaat uit kipfilet, groene asperges, champignons, olijfolie, boter en allerlei heerlijke kruiden. Maak de roerbakmaaltijd nog lekkerder door gemarineerde kip te gebruiken of door de kip te kruiden met je favoriete kruidenmix. Je kunt ook variëren met het recept door bijvoorbeeld sperziebonen te gebruiken in plaats van asperges. Als je dit doet is het wel verstandig om de sperziebonen even kort voor te koken. Ik hoor graag wat jullie van het recept vinden! Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over de bereidingswijze of over de ingrediënten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Een lekkere roerbak maaltijd: gebakken kipfilet, asperges en champignons.

Gebakken kipfilet, asperges en champignons

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.8 sterren uit 13 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Ingrediënten

Schaal
  • 2 kipfilets, in stukjes gesneden
  • 225 groene asperges, schoongemaakt en in drieën gesneden
  • 70 gr champignons, in stukjes gesneden
  • 30 ml olijfolie
  • 45 gr boter
  • 1/2 tl gedroogde peterselie
  • 1/2 tl gedroogde basilicum
  • 1/8 tl gedroogde oregano
  • 1 1/2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/4 tl zout
  • 1 1/2 tl citroensap
  • 1 1/2 tl witte kookwijn

Bereidingswijze

  1. Smelt de boter en de olijfolie in een koekenpan boven een middelhoog vuur. Voeg vervolgens de peterselie, basilicum, oregano, knoflook, zout, citroensap, en de wijn toe aan de koekenpan. Voeg ook de kip toe en bak dit ongeveer 3 minuten. Zet het vuur nu iets lager en bak de kip totdat deze niet meer roze is van binnen, ongeveer 10 minuten.
  2. Voeg nu ook de asperges en bak ze ongeveer 4 minuten mee. Voeg als laatst de champignons toe en bak nog eens 4 minuten. Verdeel in 2 porties en serveer.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/2
  • Calorieën: 430
  • Vetten: 33,4
  • Koolhydraten: 7,0
  • Eiwitten: 26,9
Een lekkere roerbak maaltijd: gebakken kipfilet, asperges en champignons.

22 Reacties

  1. Na een weekend vol lekker, maar koolhydraatrijk eten was ik echt toe aan KHA en groentes. En wat een heerlijke uitkomst was dit recept!
    Lijkt mij ook lekker met zalm of garnalen.
    Één opmerking; het is niet echt asperge seizoen in oktober…

    Reageer
  2. Heerlijk! I.p.v. de losse kruiden Provençaalse gebruikt en had ik geen witte kookwijn. Ik heb kastanjechampignons gebruikt, maar man man wat lekker!






    Reageer
  3. Erg lekker en snel klaar. Toppie.
    Ik lust niet zo graag groene asperges, heb haricouverts gebruikt en ze 10 minuten voorgekookt. Gegeten met bloemkoolrijst. Voor herhaling vatbaar.






    Reageer
  4. Wij eten sinds een tijdje koolhydraat-bewust(er) en vinden dit gerecht echt een topper! Ik heb de kip zo’n 1 1/2 uur vooraf gemarineerd in de olie, wijn, citroensap met de kruiden en 2 tenen geperste knoflook en vervolgens gebakken met de champignons en asperges. Bloemkoolrijst erbij gebakken met een klein uitje voor de smaak en om het af te maken geserveerd met een beetje geraspte pecorino. Was net een heerlijke risotto en zeker een blijvertje!






    Reageer
  5. Erik Broeksema

    Super lekker gegeten gaan we zeker vaker eten.

    Reageer
  6. Wat is dit een heerlijk lekker recept. Ik had de kip gemarineerd van tevoren, heerlijke smaak met al die kruiden. vorige week voor het eerst gemaakt en vanavond staat het weer op het menu! toprecept!

    Reageer
  7. Heerlijk recept. Ik heb ook Italiaanse kruiden gebruikt ipv oregano en er ook nog wat Extra citroen melisse blaadjes in de pan gedaan. Smullen voor klein en groot.






    Reageer
  8. Ik maak ’t vaker!!! Erg lekker, en zo kllar!!

    Reageer
  9. precies het recept gevolgd en het was zalig!!!!!!!!!






    Reageer
  10. Heerlijk recept, ik heb als variatie de “Italiaanse” kruiden vervangen door een gesnipperd uitje en in plaats van de kookwijn een scheutje ketjap toegevoegd om er een oosters tintje aan te geven. Maar het oorspronkelijke gerecht is ook heerlijk natuurlijk.






    Reageer
  11. Heerlijk! Iets meer roomboter gebruikt en geen basilicum, maar Italiaanse kruiden.
    Iets meer knoflook, en op het bord geraspte parmezaanse kaas. Jummie!! Gaan we vaker eten!

    Reageer
  12. Heeerlijk en lekker makkelijk! Bedankt






    Reageer
  13. Petu verbakel

    Heerlijk
    Wat is dit een lekker en goed recept! We hebben ervan gesmuld. Het kippenvlees kwam van 2 pootjes die ik de vorige dag in de oven op 140 graden had gebakken.
    Voor herhaling vatbaar en dan met basilicum erbij

    Reageer
  14. Leuk recept, maak hem wel vegetarisch (met vleesvervanger bv.). Zou goed zijn om die opties er meteen bij te zetten.

    Reageer
  15. Als je groene asperges niet flinterdun zijn, dan ook even voorkomen, net als de sperzieboontjes. Voor de rest: heeeeeeeerrrrrlijk ?☺ en makkelijk te maken






    Reageer
  16. Dit recept heb ik gisteren gemaakt. Heerlijk en niet veel werk . Ik heb enkel de witte wijn eruit gelaten, maar de rest van de combinatie met de citroen enzo, smaakt nog steeds overheerlijk. Top gerechtje!

    Reageer
  17. Dikke prima dit eenvoudig te bereiden recept. Glaasje (calorierijke witte) wijn erbij als puntje op i.

    Reageer
  18. Heel erg lekker, ook met vegetarische kipstukjes uit de wok.






    Reageer
  19. Lekker en snel!






    Reageer
  20. Heerlijk gerecht deze ga ik vaker maken.






    Reageer
  21. Een van de snelste gerechten die ik ooit heb gemaakt.
    En zeer smakelijk.






    Reageer
  22. Heerlijk en makkelijk te bereiden gerecht! Iets meer knoflook in gedaan en voor de andere familieleden penne erbij gekookt. Beetje geraspte kaas erover: smullen!






    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*