Een lekkere roerbak maaltijd: gebakken kipfilet, asperges en champignons.

Gebakken kipfilet, asperges en champignons

Een makkelijk te maken koolhydraatarme maaltijd!

Deze roerbak maaltijd is makkelijk te maken en klaar in een handomdraai. Alles wordt namelijk gebakken in één koekenpan. Het gerecht bestaat uit kipfilet, groene asperges, champignons, olijfolie, boter en allerlei heerlijke kruiden. Geef het gerecht nog meer smaak door gemarineerde kip te gebruiken of door de kip te kruiden met je favoriete kruidenmix. Je kan ook variëren met het recept door bijvoorbeeld sperziebonen te gebruiken in plaats van asperges. Als je dit doet is het wel verstandig om de sperziebonen even kort voor te koken. Ik hoor graag wat jullie van het recept vinden! Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over de bereidingswijze of over de ingrediënten.

Print
Een lekkere roerbak maaltijd: gebakken kipfilet, asperges en champignons.

Gebakken kipfilet, asperges en champignons

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd : 40
  • Porties: 2 porties
  • Categorie: Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 2 kipfilets, in stukjes gesneden
  • 225 groene asperges, schoongemaakt en in drieën gesneden
  • 70 gr champignons, in stukjes gesneden
  • 30 ml olijfolie
  • 45 gr boter
  • 1/2 tl gedroogde peterselie
  • 1/2 tl gedroogde basilicum
  • 1/8 tl gedroogde oregano
  • 1 1/2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/4 tl zout
  • 1 1/2 tl citroensap
  • 1 1/2 tl witte kookwijn

De speciale ingrediënten in het blauw en andere koolhydraatarme producten kun je kopen in onze webwinkel www.lowcarbcenter.nl.


Bereidingswijze

  1. Smelt de boter en de olijfolie in een koekenpan boven een middelhoog vuur. Voeg vervolgens de peterselie, basilicum, oregano, knoflook, zout, citroensap, en de wijn toe aan de koekenpan. Voeg ook de kip toe en bak dit ongeveer 3 minuten. Zet het vuur nu iets lager en bak de kip totdat deze niet meer roze is van binnen, ongeveer 10 minuten.
  2. Voeg nu ook de asperges en bak ze ongeveer 3 minuten mee. Voeg als laatst de champignons toe en bak nog eens 3 minuten. Verdeel in 2 porties en serveer.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1/2
  • Calorieën : 430
  • Vetten : 33,4
  • Koolhydraten : 7,0
  • Eiwitten : 26,9

7 Comments

  1. Annemieke

    Heerlijk en makkelijk te bereiden gerecht! Iets meer knoflook in gedaan en voor de andere familieleden penne erbij gekookt. Beetje geraspte kaas erover: smullen!

  2. Een van de snelste gerechten die ik ooit heb gemaakt.
    En zeer smakelijk.

  3. Heerlijk gerecht deze ga ik vaker maken.

  4. Michelle

    Lekker en snel!

  5. Heel erg lekker, ook met vegetarische kipstukjes uit de wok.

  6. Dikke prima dit eenvoudig te bereiden recept. Glaasje (calorierijke witte) wijn erbij als puntje op i.

  7. Sylvie

    Dit recept heb ik gisteren gemaakt. Heerlijk en niet veel werk . Ik heb enkel de witte wijn eruit gelaten, maar de rest van de combinatie met de citroen enzo, smaakt nog steeds overheerlijk. Top gerechtje!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*