Bord met een portie gebakken spruitjes met pecannoten.

Gebakken spruitjes met pecannoten

Spruitjes recept met veel verschillende smaakjes!

Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht, gebakken spruitjes met pecannoten. Dit is een heerlijk spruitjes recept wat je kan serveren als hoofdgerecht met een stukje vlees. In dit gerecht worden twee smaken gecombineerd de zoete smaak van de dadels en de bittere smaak van de spruitjes.  De zoete smaak neutraliseert als het ware de bitter smaak van de spruitjes. De peccannoten geven het gerecht een extra crunch en de mosterd en azijn een extra scherpe smaak. Al met al een gerecht met veel verschillende smaakjes. Zeker het proberen waard, ook als je niet zo’n fan bent van spruitjes! Plaats een reactie als je vragen hebt over de bereidingswijze of over de ingrediënten.

Tip:
– Lees hier meer over het koolhydraatarm dieet.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Bord met een portie gebakken spruitjes met pecannoten.

Gebakken spruitjes met pecannoten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 1 review
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 20 minutes
  • Porties: 3 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Ingrediënten

Schaal
  • 350 gr spruitjes
  • 40 gr pecannoten
  • 20 gr gedroogde dadels
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl appelcider azijn
  • 1 tl mosterd
  • 1 el boter

Bereidingswijze

  1. Maak de spruitjes schoon en blancheer ze 3 minuten in kokend water. Snijd ondertussen de pecannoten door tweeën en rooster ze kort in een droge koekenpan.
  2. Meng in een klein kommetje de olijfolie, appelcider azijn, mosterd, zout en peper. Giet de spruitjes af en spoel ze af met koud water. Verwarm vervolgens een el boter in koekenpan en bak hierin de spruitjes vervolgens 3 tot 4 minuten beetgaar.
  3. Snijd ondertussen de dadels in kleine stukjes. Snijd de spruitjes na het bakken in tweeën. Meng in een grote kom de spruitjes met de noten en vruchten en warm alles nog even op. Giet de dressing over de spruitjes en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/3
  • Calorieën: 239
  • Vetten: 18,6
  • Koolhydraten: 8,6
  • Eiwitten: 5,8
Bord met een portie gebakken spruitjes met pecannoten.

2 Reacties

  1. Zijn nu sinds 2018 bezig met deze manier van eten. Bevalt prima. Op zorg.nu was een programma over Pioppi en dat sprak ons aan. Daar had ik een recept van spruitjes met pecannoten. Helaas bestaat zorg.nu niet meer en ik was vergeten wat er allemaal in moest. Gelukkig zag ik jouw khd arm recept. Komt dicht in de buurt. Ga ik maken. Bedankt!






    Reageer
  2. We hebben de spruitjes gecombineerd met de zalm met avocadosaus, het was restaurant waardig. Heerlijk!
    De spruitjes hadden de smaken zoet, pittig en een zuurtje, zalig!
    De zalm was mals en zacht met een verrassend lekkere avocadosaus. De saus die over was hebben we ’s avonds als dipsaus opgemaakt.
    Dit gaan we vaker maken.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*