Gegrilde aubergine met kipspiesjes.

Gegrilde aubergine met kipspiesjes

Dit recept met gegrilde aubergine en gekruide kipspiesjes is ideaal voor een warme zomerse dag. Extra lekker op de BBQ, maar ook gemakkelijk om in de oven te bereiden. De gegrilde kipspies marineren we in een saus van onder andere groene peper, tahin en soja. De dressing gebruiken we ook over de gegrilde aubergine. We gebruiken voor dit gerecht uitsluitend hoogwaardige koolhydraatarme ingrediënten, hierdoor bevat een portie slechts 11,2 gram koolhydraten en levert het veel gezonde vetten, eiwitten en vezels.

Het geheim van dit gerecht

Het succes van dit recept zit hem in de dressing. Je hebt er wel een aantal verschillende ingrediënten voor nodig, maar de meeste ingrediënten gebruiken we vaker in onze recepten. De dressing kun je een keukenmachine of staafmixer gebruiken om gemakkelijk een gladde saus te krijgen. Je kunt de saus ook wat grover houden, snijd alles dan heel fijn en meng dit goed met een lepel. De dressing verdunnen we iets met een klein beetje water.

Het is belangrijk om de aubergine lang genoeg in de oven of op de BBQ te laten garen, omdat anders het vruchtvlees heel taai blijft. Het vruchtvlees hoort zacht en smeuïg te zijn. Op de gegrilde aubergine scheppen we nog een kleine salade van cherry tomaat, bosui, groene peper en komkommer.

Tip

Als je ervoor kiest om de kip en aubergine op de BBQ te bereiden, kies je dezelfde temperatuur als de oventemperatuur, namelijk 200 graden. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere barbecue recepten.

Print
Gegrilde aubergine met kipspiesjes.

Gegrilde aubergine met kipspiesjes

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd: 50
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Schaal

Ingrediënten

Kip en aubergine

  • 400 gr kipdijfilet
  • 1 aubergine
  • 1 stengel bosui
  • 1/2 komkommer
  • 1 kleine sjalot
  • verse peterselie
  • 1/2 groene peper (zonder zaadjes)
  • 8 cherrytomaten
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper
  • 2 handjes rucola

Dressing

  • duimpje verse gember (2 cm)
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 groene peper
  • 50 ml avocado-olie of olijfolie
  • 35 gr tahin
  • 25 ml limoensap
  • 15 ml sojasaus
  • 1 tl appelazijn
  • 10 gr erythritol
  • zout en peper
  • water (optioneel)

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Rasp de gember, pers de knoflook en snijd de peper fijn. Meng dit samen met de overige ingrediënten voor de dressing tot een gladde pasta. Voeg evt. een beetje water toe om dit iets te verdunnen.
  2. Snijd de kip in blokjes en leg deze in een kom. Voeg de helft van de dressing toe en laat de kip minimaal 30 min marineren in de koelkast.
  3. Verwarm de heteluchtoven of voor op 200 graden. Of steek de barbecue aan.
  4. Snijd de aubergine in de lengte doormidden en snij twee strepen verticaal en horizontaal in het vruchtvlees, zodat er blokjes in het vruchtvlees ontstaan. Smeer de aubergine in met olijfolie, peper en zout.
  5. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier en schuif deze onder in de oven. Schuif het rooster van de oven in het midden en leg de aubergine hier met het vruchtvlees naar beneden op. Bak de aubergines 15 minuten. Als je de BBQ gebruikt leg je de aubergine met het vruchtvlees naar boven op de BBQ.
  6. Rijg ondertussen de kip aan 2 satéstokjes en prik er twee tomaten tussen.
  7. Als de aubergine klaar is, draai je de aubergines om in de oven en leg je de kipspiesen aan de andere kant op het rooster erbij. Bak nogmaals 15 minuten. Draai de aubergine ook even kort om op de BBQ. Controleer na 15 minuten of de kip gaar is.
  8. Snijd ondertussen de bosui, komkommer, sjalot, peterselie, groene peper en cherrytomaat fijn. Meng met elkaar in een kom en voeg 2 el olijfolie, peper en zout toe.
  9. Maak twee borden op met een bedje van rucola. Je kunt er eventueel nog wat van het ui-komkommer mengsel over verdelen.
  10. Haal de kip en aubergine uit de oven en verdeel over de borden. Schenk een ruime hoeveelheid dressing over het vruchtvlees van de aubergine en ook nog wat over de kip. Schep het ui-komkommer mengsel over de aubergine en serveer met wat extra saus.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 686
  • Vetten: 43,4
  • Koolhydraten: 11,2
  • Vezels: 8,2
  • Eiwitten: 46,8
Gegrilde aubergine met kipspiesjes.

2 Reacties

  1. Heerlijk smaakvol recept. Saus & marinade met tahin is verrassend van smaak.

    Reageer
  2. Erg smaakvol recept. Zeker voor herhaling vatbaar.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*