Print
Gegrilde aubergine met kipspiesjes.

Gegrilde aubergine met kipspiesjes

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd: 50
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Schaal

Ingrediënten

Kip en aubergine

  • 400 gr kipdijfilet
  • 1 aubergine
  • 1 stengel bosui
  • 1/2 komkommer
  • 1 kleine sjalot
  • verse peterselie
  • 1/2 groene peper (zonder zaadjes)
  • 8 cherrytomaten
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper
  • 2 handjes rucola

Dressing

  • duimpje verse gember (2 cm)
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 groene peper
  • 50 ml avocado-olie of olijfolie
  • 35 gr tahin
  • 25 ml limoensap
  • 15 ml sojasaus
  • 1 tl appelazijn
  • 10 gr erythritol
  • zout en peper
  • water (optioneel)

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Rasp de gember, pers de knoflook en snijd de peper fijn. Meng dit samen met de overige ingrediënten voor de dressing tot een gladde pasta. Voeg evt. een beetje water toe om dit iets te verdunnen.
  2. Snijd de kip in blokjes en leg deze in een kom. Voeg de helft van de dressing toe en laat de kip minimaal 30 min marineren in de koelkast.
  3. Verwarm de heteluchtoven of voor op 200 graden. Of steek de barbecue aan.
  4. Snijd de aubergine in de lengte doormidden en snij twee strepen verticaal en horizontaal in het vruchtvlees, zodat er blokjes in het vruchtvlees ontstaan. Smeer de aubergine in met olijfolie, peper en zout.
  5. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier en schuif deze onder in de oven. Schuif het rooster van de oven in het midden en leg de aubergine hier met het vruchtvlees naar beneden op. Bak de aubergines 15 minuten. Als je de BBQ gebruikt leg je de aubergine met het vruchtvlees naar boven op de BBQ.
  6. Rijg ondertussen de kip aan 2 satéstokjes en prik er twee tomaten tussen.
  7. Als de aubergine klaar is, draai je de aubergines om in de oven en leg je de kipspiesen aan de andere kant op het rooster erbij. Bak nogmaals 15 minuten. Draai de aubergine ook even kort om op de BBQ. Controleer na 15 minuten of de kip gaar is.
  8. Snijd ondertussen de bosui, komkommer, sjalot, peterselie, groene peper en cherrytomaat fijn. Meng met elkaar in een kom en voeg 2 el olijfolie, peper en zout toe.
  9. Maak twee borden op met een bedje van rucola. Je kunt er eventueel nog wat van het ui-komkommer mengsel over verdelen.
  10. Haal de kip en aubergine uit de oven en verdeel over de borden. Schenk een ruime hoeveelheid dressing over het vruchtvlees van de aubergine en ook nog wat over de kip. Schep het ui-komkommer mengsel over de aubergine en serveer met wat extra saus.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 686
  • Vetten: 43,4
  • Koolhydraten: 11,2
  • Vezels: 8,2
  • Eiwitten: 46,8

22 reviews