Salde met gegrilde courgette.

Gegrilde courgette salade met mozzarella

Met dit weer hebben we niet zoveel zin om uren in de keuken te staan. Het bereiden van deze salade is heel gemakkelijk en kost maar weinig tijd. De basis van deze salade bestaat uit rucola en courgette. In combinatie met de mozzarella en pistachepesto krijgt het een veelzijdige smaak met een Italiaans tintje!

Courgette als basis voor een salade

Courgette is familie van de komkommer en bevat net als de komkommer veel vocht. Om de courgette te grillen wordt vaak wat zout gebruikt om het vocht te onttrekken. Voor deze salade hebben we de courgette zonder zout gegrild omdat het de salade net iets te zout kan maken. Als de courgette afkoelt, verliest het nog wat vocht. Laat de courgette daarom nog even uitlekken.

Deze salade kun je voor het grootste deel al bereiden zodat je alleen alle ingrediënten nog met elkaar hoeft te mengen op het moment van opdienen. Je kunt de salade ook in zijn geheel bereiden en later eten, maar de salade kan dan wel wat nattig worden. Dit komt doordat de courgette, maar ook de mozzarella vocht verliezen.

Tip voor de restjes

De pistachepesto herken je misschien wel van ons Italiaanse wrap recept. Gebruik de pistachepesto die je overhoudt om Italiaanse wraps te maken. Zo heb je twee eetmomenten snel en gemakkelijk gevuld. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere salade recepten.

Print
Salde met gegrilde courgette.

Gegrilde courgette salade met mozzarella

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 25
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Lunch, Diner
  • Keuken: Italiaans

Schaal

Ingrediënten

Pistachepesto

  • 50 gr pistachenoten, gepeld
  • 1 klein teentje knoflook
  • 15 gr verse basilicum
  • 25 gr Parmigiano reggiano of pecorino
  • 1/2 el citroensap
  • 65 ml olijfolie

Salade

  • 1 gele courgette
  • 1 groene courgette
  • 200 gr mini buffelmozzarella
  • 50 gr rucola
  • handje gehakte pistachenoten
  • 1 el citroensap
  • olijfolie
  • handje verse kruiden (munt, dille, basilicum of peterselie)

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Meng voor de pistachepesto in een keukenmachine de pistachenoten, knoflook, basilicum, parmezaan en citroensap fijn en voeg de olijfolie toe. Verdun de pesto, indien gewenst, met extra olijfolie of water. Zet opzij
  2. Snijd / schaaf een courgette en snijd de andere in plakjes. Verwarm een grillpan op middelhoog vuur met wat olie. Gril de courgette aan beide kanten. Haal uit de pan en laat op een bord even uitlekken. Je kunt ook de oven gebruiken (15 min op 200 graden).
  3. Verdeel de rucola over 2 borden en leg de mozzarella en gegrilde courgette er bovenop. Besprenkel met de zelfgemaakte pesto en voeg wat gehakte pistache noten, citroensap, verse kruiden, peper en zout toe.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de salade)
  • Calorieën: 641
  • Vetten: 52,7
  • Koolhydraten: 8,9
  • Vezels: 3,2
  • Eiwitten: 31,3
Salde met gegrilde courgette.

2 Reacties

  1. Die pesto is echt enorm smaakvol! Heb erg genoten van dit recept en ben van plan om dit vaker te maken. Misschien zelf nog een beetje experimenterern met de salade. Bedankt!

    Reageer
  2. Deze salade is zo smaakvol! De courgette smaakt zoeter, door het te grillen. Ik gebruikte wat knoflookolie daarvoor als smaakmaker.
    Ook voor het eerst de pesto gemaakt, goddelijk!

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*