Gegrilde kip met een topping van bruschetta.

Gegrilde kip met bruschetta topping

Een heerlijk en fris koolhydraatarm zomergerecht!

Dit gegrilde kip recept met bruschetta is heerlijk om te serveren op een warme zomerdag! Gemaakt met sappige tomaten, mozzarella, basilicum, rode ui, knoflook en balsamico. Bruschetta wordt normaal gesproken geserveerd op geroosterd brood als aperitief. In plaats van een geroosterd broodje hebben wij de bruschetta geserveerd op een stuk gegrilde kipfilet. De bruschetta geeft de anders saaie gegrilde kipfilet een heerlijk fris smaakje!

Tip:
Je kunt de gegrilde kip met bruschetta topping serveren met een koolhydraatarm bijgerecht om een complete avondmaaltijd te vormen. Zelf vind ik de gegrilde kip met bruschetta topping erg lekker met een traditionele Griekse salade.

Print
Gegrilde kip met een topping van bruschetta.

Gegrilde kip met bruschetta topping

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd : 25
  • Porties: 4 porties
  • Categorie: Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 3 middelgrote tomaten
  • 1 klein teentje knoflook, fijngeperst of knoflookpoeder naar smaak
  • 1/4 rode ui
  • 2 el verse basilicum
  • 1 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • zout en peper naar smaak
  • 85 gr mozzarella
  • 500 gr kipfilet of kipfilethaasjes

De speciale ingrediënten in het blauw en andere koolhydraatarme producten kun je kopen in onze webwinkel www.lowcarbcenter.nl.


Bereidingswijze

  1. Snijd op een snijplank de uien, basilicum en tomaten in kleine stukjes. Meng in een kleine kom vervolgens de olijfolie, balsamicoazijn, rode ui, zout en peper. Zet het kommetje even apart zodat de balsamicoazijn kan intrekken.
  2. Meng vervolgens in een grote kom de blokjes tomaat, basilicum. Voeg het balsamico mengsel toe aan de kom en meng nog eens goed. Snijd vervolgens de mozzarella in blokjes en voeg dit tenslotte toe aan de kom.
  3. Verwarm nu de grill of barbecue en vet het rooster in met een scheutje olijfolie. Kruid vervolgens de kipfilet met je favoriete kip kruidenmix en grill de kipfilet aan beide kanten 2-4 minuten, totdat de kip niet meer roze is van binnen.
  4. Serveer de gegrilde kip met de bruschetta. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1/4
  • Calorieën : 237
  • Vetten : 8,5
  • Koolhydraten : 7,0
  • Eiwitten : 32,0

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*