Print
Gegrilde kip met een topping van bruschetta.

Gegrilde kip met bruschetta topping

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 25
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Schaal

Ingrediënten

  • 3 middelgrote tomaten
  • 1 klein teentje knoflook, fijngeperst of knoflookpoeder naar smaak
  • 1/4 rode ui
  • 2 el verse basilicum
  • 1 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • zout en peper naar smaak
  • 85 gr mozzarella
  • 500 gr kipfilet of kipfilethaasjes

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Snijd op een snijplank de uien, basilicum en tomaten in kleine stukjes. Meng in een kleine kom vervolgens de olijfolie, balsamicoazijn, rode ui, zout en peper. Zet het kommetje even apart zodat de balsamicoazijn kan intrekken.
  2. Meng vervolgens in een grote kom de blokjes tomaat, basilicum. Voeg het balsamico mengsel toe aan de kom en meng nog eens goed. Snijd vervolgens de mozzarella in blokjes en voeg dit tenslotte toe aan de kom.
  3. Verwarm nu de grill of barbecue en vet het rooster in met een scheutje olijfolie. Kruid vervolgens de kipfilet met je favoriete kip kruidenmix en grill de kipfilet aan beide kanten 2-4 minuten, totdat de kip niet meer roze is van binnen.
  4. Serveer de gegrilde kip met de bruschetta. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4
  • Calorieën: 237
  • Vetten: 8,5
  • Koolhydraten: 7,0
  • Eiwitten: 32,0

22 reviews