Print
Een portie gegrilde zalm met groene asperges en avocadosaus.

Gegrilde zalm met avocadosaus

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 30 minutes
  • Porties: 6 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Schaal

Ingrediënten

Avocadosaus:

  • 1 avocado’s, gepeld, pit verwijderd en in blokjes gesneden
  • 1 teentjes knoflook, fijngeperst
  • 1/2 el citroensap
  • 1 el Griekse yoghurt

Zalm:

  • 300 gr zalmfilet
  • 1 tl gedroogde dille
  • 1 tl citroenpeper
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm het grillapparaat of de barbecue en vet het rooster in met olie. Pureer in een kom de avocado met de knoflook, yoghurt en citroensap. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  2. Wrijf de zalmfilets in met dille, citroenpeper en zout. Leg ze op de hete barbecue of grill en bak ze ca. 15 minuten. Je kunt ook de heteluchtoven voorverwarmen en de zalmfilets in een ovenschaal binnen 18 minuten gaar bakken. De zalmfilets zijn klaar als de zalm makkelijk uit elkaar valt als je erin prikt met een vork. Serveer de zalmfilets met de avocadosaus.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 stuk zalm + 1/2 van de saus
  • Calorieën: 472
  • Vetten: 37,7
  • Koolhydraten: 1,5
  • Eiwitten: 31,5
Copy link