Print
Heerlijk gehaktbrood gevuld met gekookt ei.

Gehaktbrood gevuld met ei

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 25
  • Kooktijd: 75
  • Totale tijd: 1 hour 40 minutes
  • Porties: 8 sneetjes 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Amerikaanse

Schaal

Ingredi├źnten

  • 1 kg gehakt half om half
  • 6 eieren
  • 2 el mosterd
  • 2 el mosterdzaad (optioneel)
  • 2 kleine uien
  • 100 ml melk
  • 3 sneetjes bruin brood of koolhydraatarm brood
  • 100 gr katenspek (optioneel)
  • 1/2 el gedroogde peterselie
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook vervolgens 4 van de 6 eieren, ongeveer 6 tot 8 minuten in kokend water. Pel de eieren na het koken en zet opzij. Doe vervolgens de melk in een kom en week de broodjes hierin.
  2. Pak nog een kom en rasp hier boven de ui en doe het gehakt, 2 ongekookte eieren, de peterselie, mosterd, mosterdzaad, zout en peper in de kom. Knijp nu het brood uit en en doe dit ook in de kom. Kneed nu alles wat in de kom zit bij elkaar tot 1 geheel.
  3. Vorm vervolgens van het gehakt een grote ovalen lap. Leg de gepelde eieren in het midden op een rijtje en vouw het gehakt eromheen dicht tot een broodvorm en druk dit goed aan.
  4. Bekleed de ingevette ovenschaal eventueel met de plakjes katenspek en doe het gehaktbrood in de ovenschaal. Bak het gehaktbrood in 1 uur gaar. Giet het overtollige vet af en laat het gehaktbrood nog minimaal 15 min. in de ovenschaal rusten. Serveer het gehaktbrood warm of koud.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 sneetje
  • Calorie├źn: 470
  • Vetten: 35,0
  • Koolhydraten: 5,0
  • Eiwitten: 31,0
Copy link