Gemarineerde kippenbouten met gegrilde groenten.

Gemarineerde kippenbouten met gegrilde groenten

Kippenbouten als basis voor een avondmaaltijd zijn ideaal als je snel iets lekkers wilt maken. In dit recept laten we zien hoe je met kippenbouten en slechts een paar andere ingrediënten een voedzaam diner voor twee maakt. Het geheim zit ‘m in het marineren van de kippenbouten; een zelfgemaakte marinade tilt de smaak naar een hoger niveau. We gebruiken Midden-Oosterse kruiden zoals za’atar, oregano en olijfolie voor de marinade in dit recept. Serveer er wat gegrilde groente bij en je hebt een heerlijke en complete maaltijd!

Hoe maak je deze overheerlijke kippenbouten?

Zoals hierboven beschreven marineren we de kippenbouten in een mengsel van olijfolie en Midden-Oosterse kruiden. Daarnaast voegen we een minimale hoeveelheid Good Good suikervrije stroop of honing toe. De stroop of honing zorgt ervoor dat de kippenbouten goudbruin grillen en een krokante korst krijgen. De zoete smaak die het geeft, gaat goed samen met de sesamkruiden. Als je kiest voor honing i.p.v. Good Good stroop, bevat de kip nog steeds minder dan 3 gram koolhydraten per kippenbout.

Bij de kippenbouten serveren we wat gegrilde groenten. We hebben gekozen voor een combinatie van rode ui, courgette en groene paprika. We voegen de groenten halverwege de oventijd toe om te voorkomen dat ze verbranden en om ervoor te zorgen dat ze hun structuur gedeeltelijk behouden. Dit is vooral belangrijk voor de courgette, die door het vocht uit de kip een wat zachtere structuur kan krijgen. Je kunt de groenten naar wens aanpassen, afhankelijk van wat je nog meer in huis hebt. Let echter goed op de benodigde oventijd voor elke groente.

Bereiding in airfryer

Heb je een airfryer? Dan kun je de baktijd van de kip verminderen en energie besparen. Bak de gemarineerde kip dan eerst 15 minuten op 180 graden (voorverwarmd) en vervolgens nog eens 15 tot 20 minuten op 150 graden.

Tips voor extra lekkere kip

Laat de kip minimaal een half uur marineren, maar het liefst langer. Draai de kip ook na de helft van de marinade tijd om zodat aan beide kanten de smaken goed opgenomen kunnen worden. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere kip en diner recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Gemarineerde kippenbouten met gegrilde groenten.

Gemarineerde kippenbouten met gegrilde groenten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 1 review
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd: 50
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Diner

Ingrediënten

Schaal

Marinade

  • 1 teentje knoflook
  • 1 el za’atar
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1/2 el oregano (gedroogd)
  • 1/2 el verse of gedroogde tijm
  • 10 ml sesamolie
  • 30 ml olijfolie
  • 1 tl honing of Good Good stroop
  • peper en zout
  • 2 kippenbouten (ca. 600 gr)

Groente

  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 1 groene paprika
  • 1 el olijfolie
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Snijd de knoflook fijn en voeg dit samen met de ingrediënten voor de marinade toe aan een kom. Meng de marinade goed door elkaar.
  2. Dep de kippenbouten droog en doe in een kom. Smeer de kippenbouten in met 2/3 van de marinade en laat minimaal een halfuur intrekken, hoe langer hoe beter.
  3. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Leg de kippenbouten in een grote ovenschaal en bewaar de marinade die achterblijft in de kom. Bak de kippenbouten 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Snijd ondertussen de courgette in plakjes, de rode ui in grove stukken en de paprika in reepjes. Voeg toe aan een kom en kruid de groente met zout en peper en wat olijfolie.
  5. Haal na 20 minuten bakken de kip uit de oven en verdeel de groente over de ovenschaal. Verdeel dan ook de overgebleven marinade over de kip en bak de groente en kip nog eens 20 tot 25 minuten. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie als de kip of groente te donker wordt.
  6. Verdeel de kippenbouten en groente over 2 borden en garneer met verse kruiden en sesamzaad.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 587
  • Vetten: 44,9
  • Koolhydraten: 6,1
  • Vezels: 2,8
  • Eiwitten: 38,1

 

Gemarineerde kippenbouten met gegrilde groenten.

1 reactie

  1. Super! We hebben genoten. Makkelijk recept, de oven doet zijn werk.






    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*