Ingrediënten
Schaal
Zalm + marinade
- 2 el tamari of sojasaus
- 1 tl verse of gedroogde gember
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl sriracha of paar druppels tabasco
- 1 tl suikervrije stroop (optioneel)
- 2 stuks zalmfilet
Groente
- 1 winterpeen
- 1/4 komkommer
- 1 avocado
- 200 gr sugar snaps
- 300 gr bloemkoolrijst
- zout en peper
Topping
- sojasaus
- furikake mix (Verstegen)
- zwart en wit sesamzaad
Bereidingswijze
- Meng de ingrediënten voor de marinade van de zalmfilet.
- Snijd de zalm in blokjes en meng met de marinade. Laat de marinade minimaal 30 minuten intrekken.
- Rasp de wortel en snijd de komkommer en avocado in plakjes.
- Bak de sugar snaps in een grillpan of koekenpan in 5-10 minuten gaar.
- Kook de bloemkoolrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en verdeel over twee borden.
- Haal de sugar snaps uit de pan en verdeel over de borden. Voeg opnieuw wat olie toe aan de pan en bak de zalmblokjes in een paar minuten goudbruin.
- Verdeel ondertussen de wortel, komkommer en avocado over de borden.
- Schep de zalmblokjes erbij en garneer met extra sojasaus en furikake of gebruik een mix van wit en zwart sesamzaad.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
- Calorieën: 552
- Vetten: 16
- Koolhydraten: 14,4
- Vezels: 9,9
- Eiwitten: 35,2