Salade met gerookte kip, mozzarella en spekjes.

Gerookte kip salade

Het is weer tijd voor een frisse maaltijdsalade! Dit keer hebben wij een heerlijke gerookte kip salade gemaakt. Met deze tropische temperaturen is het de tijd om als avondeten frisse salades te eten. Salades zijn makkelijk om te maken, fris van smaak en passen vaak  prima binnen een koolhydraatarm dieet. Deze gerookte kip salade zet je binnen 20 minuten op tafel. Het enige wat je hoeft te bakken zijn de spekjes, maar deze kun je eventueel ook voorgebakken kopen. Verder bestaat de salade uit zachte mozzarella bolletjes, sla, komkommer, tomaat en natuurlijk gerookte kip. Bij de salade serveer je een heerlijke zelfgemaakte yoghurt-mayonaise dressing met mosterd. Kortom een heerlijke salade die je prima kunt eten als avondmaaltijd. Een portie bevat slechts 5,4 gr koolhydraten! Je kunt dus ook van deze salade genieten als je een streng keto of koolhydraatarm dieet volgt.

Tips
Met dit recept maak je een gerookte kip salade voor twee personen. Je kunt het recept opschalen naar 4 of 6 porties door op de schaalfunctie te klikken. Verder kun je dit basisrecept naar wens aanvullen met andere groentes, zoals radijs of bosui. De salade kun je na bereiding maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren. Ik raad aan om de dressing apart te bewaren. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere keto recepten.

Print
Salade met gerookte kip, mozzarella en spekjes.

Gerookte kip salade

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 5
  • Totale tijd: 20
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Lunch

Schaal

Ingrediënten

Salade

  • 150 gr slamelange
  • 150 gr gerookte kipfiletplakjes
  • 2 trostomaten
  • 100 gr spekreepjes
  • 150 gr mini mozzarella bolletjes
  • 1/2 komkommer

Yoghurt-mayonaise dresing

  • 4 el volle yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl mosterd

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Snijd op een grote snijplank de tomaten en komkommer in kleine blokjes. Verwarm vervolgens een koekenpan boven een middelhoog vuur en voeg de spekjes toe. Bak de spekjes in ca. 5 minuten goudbruin en knapperig.
  2. Voeg de slamelange, gerookte kip en mini mozzarella bolletjes toe aan een grote kom. Meng alles goed door elkaar en voeg de gesneden groente en afgekoelde spekblokjes toe.
  3. Maak nu de dressing door in een kommetje de yoghurt, mayonaise en mosterd goed door elkaar te mengen. Verdeel de salade over twee borden en serveer met yoghurt-mayonaise dressing. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 506
  • Vetten: 36,0
  • Koolhydraten: 5,4
  • Eiwitten: 39,5
Salade met gerookte kip, mozzarella en spekjes.

8 Reacties

  1. Top salade. Succes verzekerd!

    Reageer
  2. Zo ontzettend lekker en zo ontzettend makkelijk.

    Reageer
  3. Wat een heerlijke salade! Mijn man die nog heel erg aan aardappels hangt, maar niet meer mag, vond het “verjaardagseten” en dat wil wat ze ggen! Dank je wel voor dit recept. Gaat zeker in de herhaling.

    Reageer
  4. Wat een heerlijke salade is dit! Lekker fris en toch genoeg vulling. Dit is een blijvertje!

    Reageer
  5. Heerlijke salade, zeker het zoute van de spekjes maakt het helemaal compleet !

    Reageer
  6. Heerlijke salade

    Reageer
  7. Dit vinden wij zoooooooo ontzettend lekker.
    Dank voor dit overheerlijke recept.

    Reageer
  8. Erg lekkere salade! Goede combinatie van ingrediënten.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*