Heerlijk portie geroosterde bloemkool met Parmezaanse kaas en kruiden.

Geroosterde bloemkool

Dit is een makkelijk en snel te maken koolhydraatarm bijgerecht. Even de bloemkool in roosjes snijden, kruiden, de oven in en genieten maar! Doordat de bloemkool in de oven wordt gebakken heeft het een stevige structuur en bite. De knoflook, Parmezaanse kaas en kruiden zorgen voor een heerlijke hartige smaak. Als je niet zo’n fan bent van knoflook kun je dit ook weglaten. Je kunt de knoflook ook vervangen met knoflookpoeder, pittige kruiden of extra kaas.

Serveersuggestie:
De geroosterde bloemkool kun je als voorgerecht serveren of als bijgerecht bij een stukje pittige gegrilde kipfilet. Ik hoop dat jullie het geroosterde bloemkool recept lekker vinden. Heb je vragen of feedback over het recept? Plaats dan onder aan de pagina een reactie!

Print
Heerlijk portie geroosterde bloemkool met Parmezaanse kaas en kruiden.

Geroosterde bloemkool

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 40 minutes
  • Porties: 6 porties 1x
  • Categorie: Voorgerecht

Schaal

Ingrediënten

  • 1 grote bloemkool, gescheiden in roosjes
  • 12 teentjes knoflook, geperst
  • 3 el olijfolie
  • 25 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 el gehakte verse peterselie
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en vet een grote ovenschaal in met boter of olie. Doe de olijfolie en knoflook in een grote hersluitbare zak of bak.
  2. Doe nu ook de bloemkool in de zak en schud dit goed om de ingrediënten te mengen. Plaats nu de bloemkool roosjes in ovenschaal en bestrooi met zout en peper naar smaak.
  3. Bak de bloemkool 25 minuten in de oven, roer af en toe in de ovenschaal. Haal de ovenschaal na 25 minuten uit de oven en bestrooi de roosjes met Parmezaanse kaas en peterselie. Serveer de geroosterde bloemkool als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/6
  • Calorieën: 118
  • Vetten: 8,2
  • Koolhydraten: 8,6
  • Eiwitten: 4,7

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*