Ingrediënten
Schaal
Kipblokjes
- 300 gr kipblokjes
- 1 el citroensap
- 1 el olijfolie
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1 tl gedroogde oregano
- 1/4 tl zout
- 1 teentje knoflook
Bloemkool + salade
- 1 kleine bloemkool of 400 gr bloemkoolroosjes
- 1 rode ui
- 2 el olijfolie
- 1/2 tl gerookte paprikapoeder
- 1/2 tl gedroogde oregano
- 1/2 tl uienpoeder
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl komijnpoeder
- 1/4 tl cayennepeper
- 1/2 tl zout
- 1/2 tl peper
- 40 gr rucola
- 1 el olijfolie (voor rucola)
- 1 tl citroensap (voor rucola)
- Zout en peper
- Handje geroosterde pistachenoten
- Handje geroosterde pijnboompitten
Whipped feta
- 150 gr feta
- 125 gr Griekse yoghurt, 10% vet
- 1 el tahin (optioneel)
- Rasp van een halve bio citroen
- 1 el olijfolie
- 1 el verse munt
- 1 el verse platte peterselie
- Chilivlokken (optioneel)
Bereidingswijze
- Marineer de kip. Meng de kipblokjes in een kom met citroensap, olijfolie, paprikapoeder, oregano, zout en peper. Pers de knoflook erboven uit en roer goed door. Dek af en laat minimaal 20 minuten marineren (langer mag, tot 24 uur in de koelkast).
- Bereid de bloemkool.Verwarm de oven voor op 200 °C (hetelucht). Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de rode ui in dunne reepjes. Doe alles in een grote kom, voeg olijfolie toe en schep om.
- Voeg vervolgens het gerookte paprikapoeder, oregano, uienpoeder, knoflookpoeder, komijnpoeder, cayennepeper, zout en peper toe aan de kom en meng tot de groente gelijkmatig gekruid is.
- Verdeel de bloemkool en ui over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 20 minuten, schep om en rooster nog 5–10 minuten, tot de bloemkool goudbruin en gaar is.
- Bak de kip. Verhit een koekenpan of hapjespan op middelhoog tot hoog vuur. Bak de kipblokjes met de marinade in 6–8 minuten goudbruin en gaar, terwijl je regelmatig omschept.
- Maak de whipped feta.Doe de feta, Griekse yoghurt, eventueel tahin en de citroenrasp in een keukenmachine. Mix glad en voeg, terwijl de machine draait, langzaam de olijfolie toe tot een luchtige, romige crème ontstaat.
- Verdeel de feta over twee borden en strijk glad met de achterkant van een lepel. Bestrooi met fijngesneden munt en peterselie en garneer eventueel met chilivlokken.
- Rucola salade maken. Meng in een kom de rucola met olijfolie, citroensap, zout en peper.
- Serveren. Leg de rucola bovenop de whipped feta. Verdeel er de geroosterde bloemkool en ui over, gevolgd door de gebakken kipblokjes. Bestrooi met pistachenoten en pijnboompitten. Serveer direct.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
- Calorieën: 803
- Vetten: 54,9
- Koolhydraten: 12,3
- Vezels: 8,7
- Eiwitten: 60,9