Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Geroosterde spruitjes met kip en knoflookboter

Geroosterde spruitjes met kip en knoflookboter

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.7 sterren uit 7 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 45
  • Totale tijd: 60
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Ingrediënten

Schaal

Kip met knoflookboter

  • 300 gr kipdijfilet
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 1/2 tl peterselie
  • 1/2 citroen
  • 3 teentjes knoflook
  • 15 gr verse krulpeterselie
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 2 el roomboter
  • zout en peper
  • optioneel: geraspte Parmezaanse kaas

Koolrabi puree

  • 1 koolrabi
  • 1 el kokosmelk, 17% vet
  • zout en peper

Geroosterde spruiten

  • 350 gr spruiten
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 tl gedroogde peterselie
  • 1/2 tl chilivlokken
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Snijd de kipdijfilet in reepjes en doe deze in een mengkom. Voeg 1 el olijfolie en de kruiden, behalve de Italiaanse kruiden, toe. Rasp een kwart van de citroenschil en doe dit bij de kip. Meng goed. Laat de kruiden even intrekken.
  2. Ga ondertussen verder met de koolrabi. Schil deze en snijd hem in blokjes. Breng een pan met water aan de kook. Voeg als het water kookt de koolrabi toe en kook deze in ca. 10 tot 15 minuten gaar.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven-en-onderwarmte). Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier. Was de spruitjes, verwijder eventueel de buitenste paar blaadjes en snijd ze doormidden. Verwijder indien gewenst ook het harde uiteinde van de spruitjes.
  4. Doe de geschoonde spruitjes in een kom en voeg 2 el olijfolie, de gedroogde peterselie en de chilivlokken toe. Meng goed en breng op smaak met zout en peper. Rasp een kwart van de citroenschil boven de spruitjes en verdeel de spruitjes over de bakplaat.
  5. Bak de spruitjes 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven. Ga ondertussen verder met de puree. Haal de pan met de koolrabi na het koken van het vuur en giet af. Dep goed droog en pureer de koolrabi vervolgens met een staafmixer tot puree. Roer de kokosmelk erdoor en breng op smaak met zout en peper. Zet opzij met de deksel op de pan.
  6. Verhit 1 el olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de gemarineerde kipreepjes toe en bak deze 3 minuten per kant goudbruin. Hak ondertussen de knoflook en peterselie fijn. Zet het vuur laag en voeg de Italiaanse kruiden, knoflook en 1 el boter toe. Pers de helft van de citroen uit boven de pan. Roer regelmatig, totdat de kip gaar is.
  7. Haal de spruitjes uit de oven en voeg deze toe aan de pan met de kip. Voeg nog 1 el boter toe en roer alles goed door elkaar. Bak kort door, totdat alles goed is gemengd.
  8. Roer op het eind de verse peterselie door de spruitjes en kip en verdeel dit samen met de koolrabi puree over 2 borden. Serveer eventueel met geraspte Parmezaanse kaas en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 584
  • Vetten: 41,6
  • Koolhydraten: 13,6
  • Vezels: 9,9
  • Eiwitten: 33,9