Een bord met een portie heerlijke gesneden spruitjes met bacon, ui en pijnboompitten.

Gesneden spruitjes met bacon, ui en pijnboompitten

Een heerlijk en gezond koolhydraatarm hoofdgerecht, gesneden spruitjes met bacon, ui en pijnboompitten. Dit is recept is super lekker ook voor de mensen die niet zo van spruitjes houden. De spruitjes krijgen namelijk een heel andere smaak bij het roerbakken. Je kan de gesneden spruitjes eten als hoofdgerecht of als lunch. Zelf vind ik het lekker om een stukje kipfilet bij de spruitjes te serveren.

Spruitjes, een gezonde keuze!

Wist je dat spruitjes spruitjes meer vitamine C bevatten dan sinaasappels? Verder zijn ze rijk aan B-vitaminen, magnesium, kalium, foliumzuur en vezels! Tenslotte bevatten spruitjes glucosinolaten. Dit zijn stoffen die zorgen voor een bittere koolsmaak, maar deze smaak verdwijnt na het koken of bakken van de spruitjes. De glucosinolaten in spruitjes zouden een beschermende werking hebben tegen kankerverwekkende stoffen! Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over het recept.

Print
Een bord met een portie heerlijke gesneden spruitjes met bacon, ui en pijnboompitten.

Gesneden spruitjes met bacon, ui en pijnboompitten

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd : 45 minutes
  • Porties: 4 porties
  • Categorie: Hoofdgerecht, Lunch

Ingrediënten

  • 115 gr gesneden bacon
  • 450 gr spruitjes, schoongemaakt en fijngesneden
  • 30 gr boter
  • 45 gr pijnboompitten
  • 2 stengels lente-ui, fijngesneden
  • zout en peper smaak

De speciale ingrediënten in het blauw en andere koolhydraatarme producten kun je kopen in onze webwinkel www.lowcarbcenter.nl.


Bereidingswijze

  1. Plaats de gesneden bacon in een grote en diepe koekenpan. Bak de bacon boven een middelhoog vuur totdat de bacon knapperig is. Bewaar 2 eetlepels jus en laat de rest van jus uitlekken.
  2. Smelt vervolgens de boter in dezelfde koekenpan en voeg hier de bacon jus aan toe. Voeg de pijnboompitten toe en bak deze totdat ze lichtbruin kleuren.
  3. Voeg dan de gesneden spruitjes en lente-ui toe aan de pan en breng op smaak zout en peper. Bak dit boven een middelhoog vuur totdat de spruiten wat zachter zijn, ongeveer 10 à 15 minuten.
  4. Strooi de gesneden en knapperige bacon op de spruitjes, uien en pijnboompitten voor het serveren. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1/4
  • Calorieën : 217
  • Vetten : 15,8
  • Koolhydraten : 12,4
  • Eiwitten : 10,2

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*