Print
Een bord met een portie heerlijke gesneden spruitjes met bacon, ui en pijnboompitten.

Gesneden spruitjes met bacon, ui en pijnboompitten

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Lunch

Schaal

Ingrediënten

  • 100 gr bacon of spekreepjes
  • 350 gr spruitjes, schoongemaakt en fijngesneden
  • 2 el boter
  • 40 gr pijnboompitten
  • 2 stengels lente-ui, fijngesneden
  • zout en peper smaak
  • optioneel: gehakte amandelen

Bereidingswijze

  1. Snijd op een snijplank de bacon in kleine reepjes. Bak de bacon in een grote koekenpan boven een middelhoog vuur totdat de bacon knapperig is. Bewaar 2 eetlepels jus en laat de rest van jus uitlekken.
  2. Smelt vervolgens de boter in dezelfde koekenpan en voeg hier de bacon jus aan toe. Voeg de pijnboompitten toe en bak deze totdat ze lichtbruin kleuren.
  3. Voeg dan de gesneden spruitjes en lente-ui toe aan de pan en breng op smaak zout en peper. Bak dit boven een middelhoog vuur totdat de spruiten wat zachter zijn, ongeveer 10 à 15 minuten.
  4. Strooi de knapperige bacon op de spruitjes, uien en pijnboompitten voor het serveren. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/2
  • Calorieën: 388
  • Vetten: 28,1
  • Koolhydraten: 12,6
  • Vezels: 7,5
  • Eiwitten: 16,9
Copy link