Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Gevulde aubergine met gehakt.

Gevulde aubergine met gehakt en feta

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 4 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 30
  • Kooktijd: 45
  • Totale tijd: 75
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Ingrediënten

Schaal

Gevulde aubergine

  • 2 grote aubergines
  • 30 gr pistachenoten
  • 40 gr rucola
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el harissa kruiden
  • 200 gr (lams)gehakt
  • 1 el olijfolie
  • 100 gr feta
  • verse peterselie
  • zout en peper naar smaak

Tzatziki / yoghurtsaus (optioneel)


Bereidingswijze

  1. Snijd de aubergines in de lengte doormidden en leg ze in de ovenschaal. Bestrooi de binnenzijde met zout en bedek de aubergines met keukenpapier. Laat 30 minuten staan en vervang het papier 2 keer zodat het vocht goed wordt opgenomen.
  2. Verwarm de oven voor op 175°C. Verwijder het laatste keukenpapier, bestrijk de aubergines met olijfolie en bak ze ca. 35 minuten beetgaar.
  3. Snipper ondertussen de ui en knoflook fijn. Hak de pistachenoten grof en snijd de rucola grof.
  4. Meng het gehakt in een kom met de ui, knoflook, harissa, de helft van de pistachenoten en de helft van de rucola. Kneed dit goed door elkaar.
  5. Bak het gehaktmengsel in een koekenpan met 1 el olijfolie gaar. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Haal de aubergines uit de oven en schep voorzichtig wat vruchtvlees eruit (optioneel). Vul ze met het gehaktmengsel.
  7. Verkruimel de feta erover, bestrooi met de rest van de pistachenoten en rucola. Je kunt de aubergines nu direct serveren. Wil je gesmolten feta? Zet ze kort (5 min.) onder de grill of 10 min. terug in de oven. Garneer met verse peterselie en serveer eventueel met tzatziki of yoghurtsaus.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (2 gevulde aubergine helften) zonder saus
  • Calorieën: 559
  • Vetten: 40,2
  • Koolhydraten: 12,2
  • Vezels: 5,8
  • Eiwitten: 34,1