Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht:
Deze gevulde courgette met gehakt is een van mijn favoriete koolhydraatarme hoofdgerechten. De courgettes zijn gevuld met mager rundergehakt, tomatensaus, kaas, paprika, knoflook en ui. Dit recept is tevens leuk om te maken en het eindresultaat ziet er erg smakelijk uit! Voor degenen die liever geen rood vlees eten hebben wij ook andere gevulde courgette recepten. Er is keuze uit gevulde courgette met tonijn, gevulde courgette met tonijn en geitenkaas en vegetarische courgette bootjes.
Benodigdheden:
Om deze gevulde courgette met gehakt te maken heb je een koolhydraatarme tomatensaus nodig. Ik heb zelf de tomatensaus van het merk Walden Farms gebruikt. Deze saus is koolhydraatvrij en bevat weinig tot geen calorieën. Je kunt ook tomatensaus uit de supermarkt gebruiken. Lees dan wel goed de etiketten en kies een saus met de minste koolhydraten.
Gevulde courgette met gehakt
- Bereidingstijd: 30
- Kooktijd: 40
- Totale tijd: 1 hour 10 minutes
- Porties: 6 porties 1x
- Categorie: Hoofdgerecht
Ingrediënten
- 3 grote courgettes
- 500 gr mager rundergehakt
- 1 rode paprika
- 1 kleine ui
- 1 pot Walden Farms tomatensaus
- 2–3 teentjes knoflook, geperst
- 130 gr geraspte mozzarella kaas
- 2 el olijfolie
- 1/2 tl versgemalen chilivlokken
- 1/2 tl zeezout
- 1/2 tl versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden en verwarm een koekenpan met daarin 1 eetlepel olijfolie boven een middel-hoog vuur. Voeg de gesneden ui en paprika toe en bak dit ongeveer 4 minuten. Voeg de geperste knoflook teentjes toe en bak nog eens 1 minuut (let op de knoflook mag niet bruin worden). Doe de inhoud van de koekenpan in een bakje met afgedekt met een vel aluminiumfolie.
- Doe dan nog een eetlepel olijfolie in de pan en verkruimel het mager rundergehakt boven de pan en bak het rul. Kruid het gehakt met de versgemalen chilivlokken, zeezout en zwarte peper. Laat als het gehakt gaar is het vet in de pan uitlekken en roer de groenten uit het bakje er doorheen. Voeg de tomatensaus toe en laat dit ongeveer 10 minuten sudderen.
- Snijd ondertussen de courgettes in 12 even grote stukken en hol elk van deze stukken uit met een klein lepeltje waarbij je slechts 2 cm van het courgette vlees in een stuk overlaat. Haal na 10 minuten sudderen het gehaktmengsel van het vuur en laat het even afkoelen. Meng de helft van de geraspte smeltkaas door het gehaktmengsel. Pak nu een bakplaat met daarop een vel aluminiumfolie en plaats hierop de uitgeholde courgette stukjes.
- Verdeel het gehaktmengsel over de uitgeholde courgette stukjes. Garneer met de overgebleven geraspte smeltkaas en bak de gevulde courgette stukjes zo’n 20 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/6
- Calorieën: 284
- Vetten: 17,7
- Koolhydraten: 6,8
- Eiwitten: 22,5