Gevulde courgette met kip en geitenkaas

Gevulde courgette met kip en geitenkaas

Wij zijn dol op het vullen van groenten! Gevulde groente is makkelijk om te maken en bij elke hap krijg je vezels, vetten en eiwitten binnen. Zo hebben we eerder al een recept gedeeld voor gevulde aubergine en gevulde courgette met gekruid gehakt. Dit keer hebben we een nieuwe variatie op de gevulde courgette gemaakt. De courgette krijgt in dit recept een heerlijke vulling van kip, kruiden en geitenkaas. Een smaakvol, gezond en voedzaam gerecht!

Hoe vul je een courgette en waarom?

De courgette is familie van de komkommer en is rijk aan mineralen en vitamine C. De courgette is een  koolhydraatarme groente en bevat veel vezels. De courgette heeft makkelijk verteerbare vezels en is daarom prettig voor je darmen. De courgette is van zichzelf niet hol van binnen en moet je daarom uitlepelen. Je schept het vruchtvlees uit de courgette en doet dit in een zeef. Het vruchtvlees bevat namelijk veel vocht. Door hier een klein beetje zout op te strooien en 10 minuten uit te laten lekken, bevat de vulling van de courgette uiteindelijk minder vocht.

Kipvulling maken

Voor de vulling gebruiken we het vruchtvlees van de courgette weer. Dit mengen we met de kip en zachte geitenkaas. De kip moet rustig gegaard worden met een deksel op de pan. Als je deze op hoog vuur snel bakt, droogt de kip uit. De kip versnipperen we uiteindelijk tot een soort pulled chicken. Dit doen we met twee vorken. Om te voorkomen dat de kip in de oven uitdroogt of aanbrandt, gebruiken we aluminiumfolie. Met aluminiumfolie dekken we de ovenschaal af. Dek de folie af met de glanzende kant naar het gerecht toe want de glanzende kant weerkaatst de warmte.

Tips

Als je niet houdt van de smaak van geitenkaas, kun je deze ook vervangen door kaas van de koe. Gebruik voor de geraspte geitenkaas, geraspte oude kaas en gebruik voor de zachte geitenkaas in het gerecht een eetlepel crème fraiche of roomkaas. Serveer je gevulde courgette eventueel met een zelfgemaakte salade. Bekijk voor meer inspiratie ook onze Mexicaanse gevulde courgettes en gevulde aubergine met gehakt.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Gevulde courgette met kip en geitenkaas

Gevulde courgette met kip en geitenkaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 1 review
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd: 55
  • Porties: 2 porties 1x

Ingrediënten

Schaal
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 3 tl tomatenpuree
  • 200 gr kip of kipdijfilet
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 middelgrote courgettes
  • 2 schijfjes geitenkaas
  • 50 gr geraspte geitenkaas
  • 1/2 avocado
  • zout en peper naar smaak
  • verse koriander of peterselie (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Kruid de kip met alle kruiden en een tl tomatenpuree. Laat 5 tot 10 minuten in de koelkast staan, zodat de kruiden in de kip kunnen trekken.
  2. Pers ondertussen de knoflook en zet opzij. Verwarm een el olijfolie in de pan boven een middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin. Zet daarna het vuur lager en bak de kip met een deksel op de pan binnen 15 minuten gaar. Keer ze halverwege om.
  3. Snijd ondertussen de courgettes in de lengte doormidden en lepel het vruchtvlees uit de courgettes. Doe de courgette helften in een ovenschaal.
  4. Doe het vruchtvlees in een vergiet met wat zout en laat het vocht uit het vruchtvlees druipen. Je kunt op het einde wat helpen door met een lepel op het vruchtvlees te drukken. 
  5. Haal de kip uit de pan en versnipper deze met 2 vorken, tot pulled chicken. Verwarm vervolgens de heteluchtoven voor op 200 graden.
  6. Verwarm dezelfde pan weer waarin je de kip gebakken hebt. Voeg een eetlepel olijfolie toe en fruit de knoflook. Voeg twee theelepels tomatenpuree toe en daarna de zachte geitenkaas. Voeg na een minuut het vruchtvlees toe. 
  7. Meng alles een paar minuten met elkaar en voeg de kip toe. Roer alles samen en haal van het vuur. 
  8. Vul nu de courgette bootjes met de vulling. Strooi de geraspte geitenkaas eroverheen. 
  9. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet in de oven voor 20 tot 25 minuten.  Haal uit de oven en verdeel over twee borden. Garneer met verse koriander of peterselie en wat plakjes avocado. 


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (2 gevulde courgette helften)
  • Calorieën: 508
  • Vetten: 31,5
  • Koolhydraten: 14,6
  • Vezels: 5,4
  • Eiwitten: 38,8
Gevulde courgette met kip en geitenkaas

3 Reacties

  1. Heerlijk recept, in plaats van geitenkaas Feta gebruikt. En Grana Pardano overheen gedaan voordat het in de oven ging. Eerste minuten zonder folie, daarna folie erover gedaan.

    Reageer
  2. Erg lekker , echtgenoot vond de geitenkaas te sterk van smaak . Voor hem de volgende keer met brie. De “pulled chicken “ was lekker

    Reageer
  3. Heel erg lekker! Wij hebben ook nog een uitje gefruit en toegevoegd en op het eind een beetje zout over de gevulde courgettes gestrooid. Zeker voor herhaling vatbaar!






    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*