Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Gevulde courgette met kip en geitenkaas

Gevulde courgette met kip en geitenkaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 1 review
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd: 55
  • Porties: 2 porties 1x

Ingrediënten

Schaal
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 3 tl tomatenpuree
  • 200 gr kip of kipdijfilet
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 middelgrote courgettes
  • 2 schijfjes geitenkaas
  • 50 gr geraspte geitenkaas
  • 1/2 avocado
  • zout en peper naar smaak
  • verse koriander of peterselie (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Kruid de kip met alle kruiden en een tl tomatenpuree. Laat 5 tot 10 minuten in de koelkast staan, zodat de kruiden in de kip kunnen trekken.
  2. Pers ondertussen de knoflook en zet opzij. Verwarm een el olijfolie in de pan boven een middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin. Zet daarna het vuur lager en bak de kip met een deksel op de pan binnen 15 minuten gaar. Keer ze halverwege om.
  3. Snijd ondertussen de courgettes in de lengte doormidden en lepel het vruchtvlees uit de courgettes. Doe de courgette helften in een ovenschaal.
  4. Doe het vruchtvlees in een vergiet met wat zout en laat het vocht uit het vruchtvlees druipen. Je kunt op het einde wat helpen door met een lepel op het vruchtvlees te drukken. 
  5. Haal de kip uit de pan en versnipper deze met 2 vorken, tot pulled chicken. Verwarm vervolgens de heteluchtoven voor op 200 graden.
  6. Verwarm dezelfde pan weer waarin je de kip gebakken hebt. Voeg een eetlepel olijfolie toe en fruit de knoflook. Voeg twee theelepels tomatenpuree toe en daarna de zachte geitenkaas. Voeg na een minuut het vruchtvlees toe. 
  7. Meng alles een paar minuten met elkaar en voeg de kip toe. Roer alles samen en haal van het vuur. 
  8. Vul nu de courgette bootjes met de vulling. Strooi de geraspte geitenkaas eroverheen. 
  9. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet in de oven voor 20 tot 25 minuten.  Haal uit de oven en verdeel over twee borden. Garneer met verse koriander of peterselie en wat plakjes avocado. 


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (2 gevulde courgette helften)
  • Calorieën: 508
  • Vetten: 31,5
  • Koolhydraten: 14,6
  • Vezels: 5,4
  • Eiwitten: 38,8