Courgettes gevuld met groente en vlees.

Gevulde courgette met pizza topping

Pizza liefhebbers opgelet. Met dit recept maak je binnen 40 minuten gevulde courgette met pizza topping voor twee personen! Deze pizza courgettes zijn een gezond en lekker alternatief voor een traditionele pizza. Zo bevat dit gerecht minder calorieën en meer groente. De gevulde courgettes zijn lekker om te eten als lichte lunch, avondmaaltijd of als snack bij de borrel. Wij hebben de courgettes gevuld met tomatensaus, paprika, champignons, ui en salami. Je kunt hier echter lekker mee variëren door zelf extra toppings toe te voegen, zoals tonijn, gehakt of olijven. Bij het samenstellen van dit gerecht hebben wij ook op de koolhydraten gelet. Door de courgette en tomatensaus bevat het gerecht iets meer koolhydraten. Dit gerecht is dus niet keto, maar eerder koolhydraatbeperkt. Ben je op zoek naar een keto pizza recept? Neem dan een kijkje bij onze andere koolhydraatarme pizza recepten!

Tips:
Zoals eerder genoemd kun je dit basisrecept naar wens aanpassen of aanvullen. Door het vlees te vervangen kun je bijvoorbeeld een vegetarische variant maken. Verder kun je de gevulde courgette met pizza toppings na het bakken maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren. Het is niet mogelijk om de courgettes in te vriezen. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere diner recepten.

Print
Courgettes gevuld met groente en vlees.

Gevulde courgette met pizza topping

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Italiaans

Schaal

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 200 gr tomatensaus
  • 1/4 rode ui
  • 1/2 groene paprika
  • 125 gr champignons
  • 60 gr salami
  • 80 gr geraspte mozzarella
  • Italiaanse kruiden naar smaak
  • zout en peper naar smaak

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Was de courgettes en snijd deze in de lengte doormidden. Verwijder met een lepel het vruchtvlees en zet dit apart. Snijd vervolgens de groene paprika, champignons, ui en salami in kleine stukjes.
  2. Pak de courgettes erbij en plaats deze in een ingevette ovenschotel. Vul de 4 uitgeholde courgettes met de tomatensaus. Verdeel vervolgens de gesneden groente en salami over de courgettes. Breng de gevulde courgettes op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper.
  3. Bestrooi de courgettes ten slotte met geraspte mozzarella en dek de schotel af met aluminiumfolie. Bak de courgettes 15 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder vervolgens de folie en bak nog eens 10 minuten.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 2 stukken gevulde courgette
  • Calorieën: 338
  • Vetten: 19.6
  • Koolhydraten: 15,8
  • Eiwitten: 22,3
Courgettes gevuld met groente en vlees.

12 Reacties

  1. Heerlijk gegeten.
    Komt beslist nogmaals op tafel. ❤️

    Reageer
  2. Erg lekker ben gek op pizza 🍕 maar zo is het beter en net zo lekker 😋

    Reageer
  3. Superlekker! Heb de kaas wel pas op het einde toegevoegd zodat ik zeker was dat de courgette wel nog bite had maar zacht genoeg om te bijten

    Reageer
  4. Heerlijk! Terwijl man en kinderen gewone pizza eten, eet ik dit en heb ik toch het idee dat ik pizza zit te eten, maar dan zonder het “schuldgevoel”.

    Reageer
  5. Tabitha van Buuren

    Zojuist gegeten, heel smaakvol, vooral door de salami. En heerlijk dat er nog bite aan de courgette zit.
    Dit gaan we vaker eten.

    Reageer
    • Net gegeten, heelijk. Wanneer je de courgette goed uitholt is hij heerlijk gaar. Lekker gevuld met champignons, paprika, uien, tomaten saus en mozzarella. Voor herhaling vatbaar.

      Reageer
  6. Met welke reden gebruik je de folie? 🙂

    Reageer
    • Hi Jorinde,

      Zodat de mozzarella niet te snel bruin word. Door de folie smelt de mozzarella geleidelijk en blijft het lekker.

      Gr,

      Quint

      Reageer
      • Heerlijk recept, ik heb de courgette juist korter in de oven gedaan. Ik hou er persoonlijk van, als alle ingrediënten hun bite behouden.

        Reageer
  7. Lekker,maar waren nog iets te hard,volgende keer laat ik ze 15min langer zitten. Elke oven verschilt natuurlijk, en mijne is al een oldie 🤣

    Reageer
  8. Smaak is goed, maar de courgette hadden nog teveel bite !
    Deze hadden iets zachter mogen zijn.

    Reageer
  9. Gister gemaakt en ze waren echt heerlijk !

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*