Courgette helften gevuld met tonijn, wortel, ui en geitenkaas.

Gevulde courgette met tonijn en geitenkaas

Introductie:

Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht, gevulde courgette. Dit is een heerlijk recept met courgette, tonijn, geitenkaas, ui, knoflook en wortel. Ook als je niet zo van geitenkaas houdt kan je dit recept maken, je proeft de sterke smaak van de geitenkaas namelijk nauwelijks terug. Voor degene die toch liever geen geitenkaas eten hebben wij ook andere gevulde courgette recepten. Er is keuze uit gevulde courgette met gehakt, gevulde courgettes met tonijn en vegetarische courgette bootjes! Ik hoop dat jullie het een lekker recept vinden. Laat ons in de commentsectie onderaan de pagina weten hoe het heeft gesmaakt!

Print
Courgette helften gevuld met tonijn, wortel, ui en geitenkaas.

Gevulde courgette

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd: 50 minutes
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Schaal

Ingrediënten

  • 2 middelgrote courgettes
  • 150 gr chavreux geitenkaas
  • 40 gr geraspte geitenkaas
  • 1 winterpeen
  • 1 kleine ui
  • 1 blikje tonijn in zonnebloemolie
  • 10 ml olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • oregano naar smaak
  • peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius. Snijd dan de twee courgettes door de helft en hol de helften uit met een lepeltje. Bewaar de stukjes courgette dat je uitholt in een grote kom.
  2. Zet vervolgens een pan met water op een vuur en kook hierin de courgettes helften 3 à 4 minuten (de courgettes helften mogen niet te slap worden). Snijd ondertussen de ui en knoflook in kleine stukjes, laat het blikje tonijn uitlekken en rasp de winterpeen boven de uitgeholde courgette in de grote kom.
  3. Doe dan de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de de gesneden ui en knoflook 2 minuten totdat de uitjes verkleuren. Voeg na twee minuten de gesneden courgette en wortel uit de kom toe en bak dit 1 minuut mee. Zet het vuur laag en voeg chavreux geitenkaas, tonijn, oregano, peper en citroensap toe. Roer alles goed door elkaar en haal de pan van het vuur.
  4. Leg de gekookte courgette helften in een grote ovenschaal en vul ze met met het het mengsel uit de koekenpan. Strooi dan nog wat geraspte geitenkaas over de gevulde courgettes en plaats vervolgens de ovenschaal in de voorverwarmde oven.
  5. Bak de gevulde courgettes 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4
  • Calorieën: 235
  • Vetten: 13,7
  • Koolhydraten: 7,5
  • Eiwitten: 18,5

6 Reacties

  1. Shirley gerits

    Wauw…ik heb al veel van de recepten gemaakt en ze zijn gewoon allemaal heerlijk. Zo blij met jullie site!!! Mijn man lust geen groenten maar nu dus wel dankzij deze heerlijke recepten.

  2. Lijkt me een erg lekker gerecht. Hoe lang moet het nog in de oven?

  3. Deze behoort tot mijn favoriet. Alles wat ik van jullie site heb gehaald is heerlijk maar deze vind ik echt heel erg lekker. Ik eet zelf geen vlees of vis dus als vervanging iets vegetarisch genomen. De “kipstukjes” van ah. Ook deze combinatie is super.

  4. Dine-Marie Bouwmeester

    Dag Quint,

    Is alleen een halve courgette genoeg voor de hoofdmaaltijd, of moet daar nog wat bij?

    • Quint Kames

      Hi Dine-Marie,

      Ik zou er zelf een salade bij serveren. Een andere mogelijkheid is om 2 halve courgettes te eten als hoofdmaaltijd!

      Met vriendelijke groet,

      Quint

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*