Print
Courgette helften gevuld met tonijn, wortel, ui en geitenkaas.

Gevulde courgette

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd: 50 minutes
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Schaal

Ingrediënten

  • 2 middelgrote courgettes
  • 150 gr chavreux geitenkaas
  • 40 gr geraspte geitenkaas
  • 1 winterpeen
  • 1 kleine ui
  • 1 blikje tonijn in zonnebloemolie
  • 10 ml olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • oregano naar smaak
  • peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius. Snijd dan de twee courgettes door de helft en hol de helften uit met een lepeltje. Bewaar de stukjes courgette dat je uitholt in een grote kom.
  2. Zet vervolgens een pan met water op een vuur en kook hierin de courgettes helften 3 à 4 minuten (de courgettes helften mogen niet te slap worden). Snijd ondertussen de ui en knoflook in kleine stukjes, laat het blikje tonijn uitlekken en rasp de winterpeen boven de uitgeholde courgette in de grote kom.
  3. Doe dan de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de de gesneden ui en knoflook 2 minuten totdat de uitjes verkleuren. Voeg na twee minuten de gesneden courgette en wortel uit de kom toe en bak dit 1 minuut mee. Zet het vuur laag en voeg chavreux geitenkaas, tonijn, oregano, peper en citroensap toe. Roer alles goed door elkaar en haal de pan van het vuur.
  4. Leg de gekookte courgette helften in een grote ovenschaal en vul ze met met het het mengsel uit de koekenpan. Strooi dan nog wat geraspte geitenkaas over de gevulde courgettes en plaats vervolgens de ovenschaal in de voorverwarmde oven.
  5. Bak de gevulde courgettes 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4
  • Calorieën: 235
  • Vetten: 13,7
  • Koolhydraten: 7,5
  • Eiwitten: 18,5
Copy link