Heerlijke courgette helften gevuld met tonijn.

Ge­vul­de cour­get­tes met to­nijn

Een makkelijk te maken gevulde courgette recept!

Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht, gevulde courgettes met tonijn. Voor de mensen die de geitenkaas in het originele gevulde courgette recept niet zo lekker vinden, hebben we een compleet nieuw recept! De courgettes in dit recept heb ik gevuld met tonijn, ui, rode paprika, knoflook en Parmezaanse kaas. Dit gevulde courgette recept is makkelijk om te maken en kun je eten als hoofdgerecht bij het diner of als lunch. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Heerlijke courgette helften gevuld met tonijn.

Ge­vul­de cour­get­tes met to­nijn

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 4 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 25 minutes
  • Porties: 1 portie 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Lunch

Ingrediënten

Schaal
  • 1 grote of 2 kleine courgettes
  • 1 kleine ui
  • 1/2 rode paprika
  • 150 gr tonijn uit blik in olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 70 gr geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de 1 grote of 2 kleine courgette doormidden en hol ze uit met een lepel. Het vruchtvlees heb je niet nodig en kun je voor een ander recept gebruiken.
  2. Snijd vervolgens op een plank de paprika, ui en knoflook in kleine stukjes. Pak het blikje tonijn en laat een groot gedeelte van de olie uitlekken. Pak er dan een middelgrote kom bij en doe hierin de tonijn. Voeg de fijngesneden groente toe en meng alles goed door elkaar.
  3. Verdeel het tonijn mengsel over de 2 of 4 uitgeholde courgette stukken en garneer met parmezaanse kaas, peper en zout. Doe de courgette stukken vervolgens 15 minuten in de oven. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (gehele gerecht)
  • Calorieën: 553
  • Vetten: 30
  • Koolhydraten: 12,9
  • Vezels: 5,2
  • Eiwitten: 55,4
Heerlijke courgette helften gevuld met tonijn.

8 Reacties

  1. Heb er wat zwarte olijfringetjes en chilivlokken doorgedaan.
    Courgette uithollen gaat trouwens prima met een simpele ijslepel (zonder zo’n hendeltje).






    Reageer
  2. Lekker, wel wat langer in de oven gedaan.
    Recept komt zeer goed van pas ivm overproductie aan courgettes in de tuin.






    Reageer
  3. Hij was lekker
    Mijn vraag kan je hem ook in de vriezer doen er een andere keer weer opwarmen

    Reageer
    • Hi Monique,

      Courgette uit de vriezer is niet zo lekker. Je kunt het wel maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren en later in de oven opwarmen!

      Gr,

      Quint

      Reageer
  4. Geweldig lekkere courgettes






    Reageer
  5. Heel erg lekker, nogmaals bedankt voor je heerlijke recepten, erg blij mee!






    Reageer
  6. Hallo Quint.
    Eerst wil ik je hartelijk danken voor jouw heerlijke recepten, het helpt ons ècht om aan te passen naar eten met weinig koolhydraten. Super. Mijn vraag is of je deze courgettes ook koud kunt eten, bijv. de volgende dag.

    Reageer
    • Hi Corine,

      Bedankt! Super leuk om te horen :). In principe kun je de gevulde courgettes ook de volgende dag koud eten. Ik durf alleen niet te garanderen dat ze net zo lekker zijn.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*