Gevulde ei-muisjes.

Gevulde ei-muisjes

Op zoek naar een lekker en uniek recept voor het paasontbijt? Maak dan deze muisjes van gevulde eieren. Deze speciale gevulde eieren zijn leuk om te maken met de kinderen en smaken super goed. Deze leuke ei-muisjes hebben we met slechts een aantal basisingrediënten gemaakt. De eieren hebben we gevuld met een traditionele vulling van dooiers, mayonaise, mosterd en paprikapoeder. Verder hebben we de eieren versierd met plakjes radijs, peperkorrels en bieslook. Met als eindresultaat gevulde eieren die goed smaken en er ook nog eens leuk uitzien! Met dit recept maak je 12 gevulde-ei muisjes. Een portie van twee muisjes bevat slechts 168 calorieën en 0,3 gr koolhydraten! Je kunt dus ook van deze speciale gevulde eieren genieten als je een koolhydraatarm of keto dieet volgt.

Tips:
Voeg eventueel een beetje tabasco of sambal toevoegen aan de vulling voor een pittige smaak. De peperkorrels kun je voor het serveren verwijderen i.v.m. de sterke smaak. Het is ook mogelijk om de peperkorrels te vervangen door hagelslag. De gevulde ei-muisjes kun je na bereiding maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Laat ons weten hoe het heeft gesmaakt door onderaan de pagina een reactie achter te laten. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme ontbijtrecepten.

Print
Gevulde ei-muisjes.

Gevulde ei-muisjes

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 22
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 35
  • Porties: 12 muisjes 1x
  • Categorie: Ontbijt, Snacks

Schaal

Ingrediënten

Muisjes:

  • 6 eieren (L)
  • 4 radijsjes
  • 12 stengels bieslook
  • 24 peperkorrels
  • 100 gr kaasblokjes
  • 1 krop sla

Vulling:

  • 3 el mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • handje gehakte bieslook
  • 1 tl paprikapoeder
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water aan de kook. Voeg als het water kookt de eieren toe en kook binnen 8-10 minuten hard. Laat de eieren na het koken in een kom met koud water schrikken en pel ze wanneer ze zijn afgekoeld.
  2. Snijd de eieren dan met een scherp mesje doormidden en haal voorzichtig de dooiers eruit. Voeg de dooiers toe aan een kom en voeg de mayonaise, mosterd, bieslook, paprika, zout en peper toe. Meng dit met een garde goed door elkaar.
  3. Vul de eieren met een spuitzak of een diepvrieszakje met een puntje eraf geknipt. Leg de eieren met de vulling naar beneden op een blaadje sla. Snijd dan de radijsjes in hele dunne plakjes en snijd met een mes een sneetje in de eieren voor de oren van de muis. Plaats voorzichtig twee plakjes radijs in de sneetjes.
  4. Pak dan de peperkorrels en bieslook erbij. Plaats voor de ogen twee peperkorrels op het ei. Leg dan een stengel bieslook onder elk eitje voor de staart. Plaats de blokjes kaas naast muisjes op een plank en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 2 muisjes
  • Calorieën: 168
  • Vetten: 14,3
  • Koolhydraten: 0,3
  • Eiwitten: 9,6
Gevulde ei-muisjes.

1 reactie

  1. zo schattig, simpel, snel en lekker

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*