Print
Gevulde ei-muisjes.

Gevulde ei-muisjes

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 22
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 35
  • Porties: 12 muisjes 1x
  • Categorie: Ontbijt, Snacks

Schaal

Ingredi├źnten

Muisjes:

  • 6 eieren (L)
  • 4 radijsjes
  • 12 stengels bieslook
  • 24 peperkorrels
  • 100 gr kaasblokjes
  • 1 krop sla

Vulling:

  • 3 el mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • handje gehakte bieslook
  • 1 tl paprikapoeder
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water aan de kook. Voeg als het water kookt de eieren toe en kook binnen 8-10 minuten hard. Laat de eieren na het koken in een kom met koud water schrikken en pel ze wanneer ze zijn afgekoeld.
  2. Snijd de eieren dan met een scherp mesje doormidden en haal voorzichtig de dooiers eruit. Voeg de dooiers toe aan een kom en voeg de mayonaise, mosterd, bieslook, paprika, zout en peper toe. Meng dit met een garde goed door elkaar.
  3. Vul de eieren met een spuitzak of een diepvrieszakje met een puntje eraf geknipt. Leg de eieren met de vulling naar beneden op een blaadje sla. Snijd dan de radijsjes in hele dunne plakjes en snijd met een mes een sneetje in de eieren voor de oren van de muis. Plaats voorzichtig twee plakjes radijs in de sneetjes.
  4. Pak dan de peperkorrels en bieslook erbij. Plaats voor de ogen twee peperkorrels op het ei. Leg dan een stengel bieslook onder elk eitje voor de staart. Plaats de blokjes kaas naast muisjes op een plank en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 2 muisjes
  • Calorie├źn: 168
  • Vetten: 14,3
  • Koolhydraten: 0,3
  • Eiwitten: 9,6
Copy link