Print
Gevulde eieren met mayonaise en paprikapoeder.

Gevulde eieren

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 35 minutes
  • Porties: 12 eieren 1x
  • Categorie: Snacks

Schaal

Ingredi├źnten

  • 6 middelgrote eieren
  • 1 tl witte azijn
  • 1 el mayonaise
  • 1/4 tl mosterd
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 bladeren ijsbergsla
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Leg de eieren in een pan met water en een snufje zout. Breng het water aan de kook en kook de eieren, ongeveer 10 tot 15 minuten. Laat de eieren met koud water schrikken en verwijder de schil. Snijd de eieren in de lengte doormidden en schep de dooiers eruit.
  2. Plaats de dooiers in een middelgrote kom en prak ze fijn. Voeg azijn, mayonaise, mosterd, zout en peper toe aan de kom en meng alles goed door elkaar. Het kan zo zijn dat er meer mayonaise nodig is om het mengsel bij elkaar te houden. Als dit het geval is doe dan wat meer mayonaise in de kom en meng dit, let op het mengsel moet wel een beetje droog blijven.
  3. Doe nu voorzichtig het eidooier mengsel terug in de eiwitten dit kan met een lepel of spuitzak. Er zal genoeg mengsel zijn om alle eiwitten te vullen. Na het vullen bestrooi je de eieren met paprikapoeder. Leg de eieren nu op een bedje van sla en/of garneer met peterselie. Zet de eieren even in de koelkast voor het serveren. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 gevuld ei
  • Calorie├źn: 90
  • Vetten: 6,9
  • Koolhydraten: 0,8
  • Eiwitten: 6,3
Copy link