Heerlijke kipfilets gevuld met spinazie, kaas en bacon.

Gevulde kipfilet met spinazie

Basisvoedsel omgetoverd in iets speciaals!

Kipfilet is voor veel mensen basisvoedsel. Echter verveelt een stukje gebakken en gekruiden kipfilet al snel. Wij willen het stukje kipfilet weer wat spannender maken en dat hebben we gedaan door de een kipfilet met vulling te maken. De basis voor dit recept is de frisse spinazievulling bestaande uit spinazie, zure room, kaas en knoflook. De knoflook en peper geeft de kipfilet een pittige smaak en de spinazie geeft het een frisse smaak.

Serveertip(s):

De koolhydraatarme gevulde kipfilet met spinazie kan je serveren met een portie bloemkoolrijst of een frisse salade. Als je geen varkensvlees eet kan je de bacon weglaten. Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Heerlijke kipfilets gevuld met spinazie, kaas en bacon.

Gevulde kipfilet met spinazie

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 2 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 45
  • Totale tijd: 1 hour
  • Porties: 4 kipfilets 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Ingrediënten

Schaal
  • 4 kipfilets (125 gr per stuk)
  • 300 gr verse spinazie
  • 100 gr crème fraîche
  • 65 gr geraspte kaas
  • 8 plakjes bacon
  • 24 teentjes knoflook, fijngehakt
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Doe de spinazie in een grote glazen kom en verwarm de spinazie 3 minuten in de magnetron roer elke minuut eventjes en druk dan weer op start. Als de spinazie klaar is voeg je de crème fraîche, kaas, knoflook, zout en peper toe.
  2. Leg de kipfilets op een schone ondergrond en sla ze plat, schep vervolgens wat van het spinazie mengsel op de kipfilets. Rol de kipfilets op en wikkel om elke kipfilet twee plakken bacon. Zet vast met tandenstokers en plaats de kipfilets voorzichtig in een ondiepe ovenschaal.
  3. Bak onafgedekt voor 35 minuten in de voorverwarmde oven, verhoog dan de warmte tot 230 graden of maak gebruik van de grillstand van de oven. Bak de kipfilets een extra 5 tot 10 minuten totdat de bacon goed gebruind is. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 kipfilet
  • Calorieën: 377
  • Vetten: 20,1
  • Koolhydraten: 1,9
  • Eiwitten: 46,2
Heerlijke kipfilets gevuld met spinazie, kaas en bacon.

5 Reacties

  1. We zijn een paar weken bezig met kha eten. Dit gerecht is echt 1 van de favorieten! De spinazie die niet in meer de kipfilet past, leg ik gewoon in de ovenschaal erbij. Het vult enorm! Op je site is een grote verscheidenheid aan recepten. We smullen elke dag!

    Reageer
  2. Was zalig maar ik heb de kipfilet van boven open gesneden en daarna gevuld en omringd met runder rookvlees er omheen kaas er was ook zalig 💐
    Was ook

    Reageer
  3. Heel lekker! Kip was niet uitgedroogd, spek was ideaal gebakken, maar de saus was redelijk lopend. Dus wat een ‘gesmos’ bij het vullen… 🙂 Dit komt zeker nog een keertje op de menu!






    Reageer
  4. Heerlijk recept! We hebben gesmuld!






    Reageer
    • Ik heb een klein lepeltje groene pesto bij het spinaziemengsel gevoegd, en er wat gemengde jonge sla met wat olijfolie bij gegeten. Makkelijk en snel klaar, vullend, maar vooral superlekker! Dit komt hier nog op het menu.

      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*