Gevulde kipfilet met spinazie en boursin.

Gevulde kipfilet met spinazie en boursin

Soms is het gewoon lekker om makkelijk te doen voor het avondeten. We hebben niet altijd zeeën van tijd om lang in de keuken te staan, en dat is oké. Maar makkelijk betekent niet dat het niet lekker kan zijn. Dit bewijzen we met dit nieuwe recept voor gevulde kipfilet met spinazie en boursin. We paneren de kipfilet in amandelmeel en Parmezaanse kaas voor een heerlijk krokant laagje. Als bijgerecht serveren we bloemkoolpuree; geen gewone gepureerde bloemkool, maar een extra romige variant met cashewnoten en Parmezaanse kaas.

Wat is belangrijk bij het maken van dit recept?

Je kunt kipfilet op 2 manier vullen. Je kunt de filet in het midden insnijden en je vulling tussen de kip leggen of de filet platslaan de vulling verspreiden en de kip vervolgens strak oprollen. Wij kiezen voor dit recept voor de laatste methode. De vulling blijft bij deze bereidingsmethode beter tussen de kip zitten. Het is belangrijk om de kip wel goed plat te slaan. Doe dit het liefst met een vleeshamer of als je deze niet hebt met bijv. een deegroller. De kip kun je tussen 2 laagjes huishoudfolie leggen, zodat je hamer of deegroller niet vies wordt. Hierna vul je de kip met de boursin en spinazie en rol je de filets strak op. Om ze vast te zetten, kun je de filets met een satéprikker dichtpinnen.

Bij de kip serveren we bloemkoolpuree. We voegen geweekte cashewnoten en Parmezaanse kaas aan de puree toe om het extra romig te maken. Het weken van de cashewnoten is hierbij erg belangrijk, omdat de noten dan zacht worden. Laat de cashewnoten minstens 4 uur weken in water. Mocht je deze stap vergeten zijn en te laat zijn, dan kun je de cashewnoten ook 20 minuten koken in 200 milliliter water. De Parmezaanse kaas voegt niet alleen romigheid toe, maar ook een licht zoute smaak die de bloemkoolsmaak wat naar de achtergrond drukt.

Bereidingstip

Bak de kip nadat het in de oven heeft gezeten nog even in de pan. Dit geeft de coating van de kip een goudbruin en krokant laagje. Gebruik bij voorkeur een beetje boter voor het bakken, omdat dit het meest effectief is om de coating mooi van kleur te laten veranderen. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme kip of diner recepten.

Print
Gevulde kipfilet met spinazie en boursin.

Gevulde kipfilet met spinazie en boursin

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Diner

Schaal

Ingrediënten

Gevulde kip

  • 35 gr amandelmeel
  • 30 gr Parmezaanse kaas, extra fijn geraspt
  • 1 sjalot
  • 1 el olijfolie
  • 100 gr verse spinazie
  • 80 gr boursin knoflook & kruiden
  • 2 stuks kipfilet (ca. 350 gr)
  • zout en peper
  • 1 el boter

Bloemkoolpuree

  • 40 gr cashewnoten (4 uur geweekt), ongebrand
  • 500 gr bloemkoolroosjes
  • snufje zout
  • 20 gr Parmezaanse kaas, extra fijn geraspt

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Leg voor de bloemkoolpuree de cashewnoten in een bakje met water en laat 4 uur weken. Red je dit niet? Kook de cashewnoten dan 20 minuten in een laagje water.
  2. Begin met de bereiding van de kip. Verwarm hiervoor eerst de heteluchtoven voor op 180 graden.
  3. Meng op een bord de geraspte Parmezaanse kaas (extra fijn) met amandelmeel. Zet opzij.
  4. Snipper de sjalot en fruit deze in een koekenpan met wat olijfolie. Voeg de verse spinazie toe en roerbak dit ca. 5 minuten, totdat de spinazie is geslonken. Voeg de boursin toe, meng goed en zet het vuur dan uit.
  5. Sla de kipfilets plat met een vleeshamer of bijv. een deegroller. Je kunt de filets tussen twee laagjes vershoudfolie leggen, zodat alles zo schoon mogelijk blijft.
  6. Kruid beide kanten van de platgeslagen kipfilets met zout en peper en verdeel 2/3 van de vulling over de filets. Bewaar 1/3 van de vulling voor de puree.
  7. Rol de kipfilets door het paneermengsel en zet vast met een satéprikker. Leg de opgerolde kipfilets op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ca. 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  8. Maak ondertussen de bloemkoolpuree door de bloemkoolroosjes te koken in een laag water en snufje zout voor ca. 13 minuten. Het is nog beter om de bloemkool te stomen.
  9. Giet de bloemkool goed af en dep eventueel droog met keukenpapier. Doe de bloemkool samen met de Parmezaanse kaas en geweekte cashewnoten in een blender of keukenmachine en pureer tot een gladde puree.
  10. Verdeel de puree over 2 borden en serveer met de overgebleven spinazievulling met daarnaast een gevulde kip. Eet smakelijk!
  11. Wil je een extra krokant paneerlaagje? Bak de kip dan na het bakken in de oven nog een paar minuten in de pan met wat boter.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 750
  • Vetten: 44,6
  • Koolhydraten: 14,8
  • Vezels: 9
  • Eiwitten: 65,7
Gevulde kipfilet met spinazie en boursin.

2 Reacties

  1. Dit gerecht viel super in de smaak bij ons aan tafel. Het recept zit inmiddels in ons ‘vaste repertoire’.

    Reageer
  2. Lekkere malse kip, de bloemkoolpuree in de blender is ook beter toch staafmixer. Smaakte enorm, gaan we nogmaals maken!

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*