Print
Heerlijke kipfilets gevuld met spinazie, kaas en bacon.

Gevulde kipfilet met spinazie

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 45
  • Totale tijd: 1 hour
  • Porties: 4 kipfilets 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Schaal

Ingrediënten

  • 4 kipfilets (125 gr per stuk)
  • 300 gr verse spinazie
  • 100 gr crème fraîche
  • 65 gr geraspte kaas
  • 8 plakjes bacon
  • 24 teentjes knoflook, fijngehakt
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Doe de spinazie in een grote glazen kom en verwarm de spinazie 3 minuten in de magnetron roer elke minuut eventjes en druk dan weer op start. Als de spinazie klaar is voeg je de crème fraîche, kaas, knoflook, zout en peper toe.
  2. Leg de kipfilets op een schone ondergrond en sla ze plat, schep vervolgens wat van het spinazie mengsel op de kipfilets. Rol de kipfilets op en wikkel om elke kipfilet twee plakken bacon. Zet vast met tandenstokers en plaats de kipfilets voorzichtig in een ondiepe ovenschaal.
  3. Bak onafgedekt voor 35 minuten in de voorverwarmde oven, verhoog dan de warmte tot 230 graden of maak gebruik van de grillstand van de oven. Bak de kipfilets een extra 5 tot 10 minuten totdat de bacon goed gebruind is. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 kipfilet
  • Calorieën: 377
  • Vetten: 20,1
  • Koolhydraten: 1,9
  • Eiwitten: 46,2
Copy link