Heerlijke mini paprika's gevuld met gekruid gehakt, groente en kaas!

Gevulde mini paprika’s

Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht, gevulde mini paprika’s!

Bij het maken van dit recept heb ik gebruik gemaakt van buitenbeetjes paprika. Buitenbeentjes zijn groente en fruit die normaal gesproken worden weggegooid. Ze zien er namelijk wat anders uit dan dat we gewend zijn. De mini paprika’s zijn gevuld met gehakt met tacokruiden, ui en stukjes paprika met daarbij een heerlijke frisse knoflooksaus. Ik hoop dat jullie het lekker vinden!  Plaats een onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept.

Print
Heerlijke mini paprika's gevuld met gekruid gehakt, groente en kaas!

Gevulde mini paprika’s

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 50 minutes
  • Porties: 6 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Mexicaans

Schaal

Ingrediënten

  • 500 gr mager rundergehakt
  • 1/2 zakje tacokruiden
  • 180 ml water
  • 100 gr geraspte kaas
  • 150 ml zure room
  • handjevol gedroogde peterselie
  • 1 1/2 teentje geperste knoflook
  • 2 el limoensap
  • 1 kilo mino paprika’s
  • 1 kleine ui, in stukjes gesneden

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd vervolgens van elke paprika een klein stukje in de lengte weg, zodat een opening ontstaat. Paprika’s hebben van nature een zijde die platter is dan de andere. Let bij het snijden op dat je bolle kant weg snijdt in plaats van de platte kant. Bewaar de stukjes die je wegsnijdt en haal alle kleine zaadjes uit de paprika.
  2. Snijdt de overgebleven stukjes paprika in kleine blokjes en doe dit in een bakje. Pak er dan een koekenpan bij en bak hierin de ui en knoflook 1-2 minuten. Voeg de kleine blokjes paprika en gehakt toe en bak 5-7 minuten gaar. Laat na het bakken de vloeistof in de pan uitlekken en voeg de taco mix en water toe. Roer alles goed door elkaar en bak nog eens 5-10 minuten.
  3. Vul de mini paprika’s vervolgens met het gehaktmengsel en plaats op een bakplaat met bakpapier. Bak de gevulde mini paprika’s 13-15 minuten in de voorverwarmde oven. Pak ondertussen een bakje en meng hierin de zure room, knoflook, limoensap en peterselie.
  4. Haal de paprika’s na het bakken uit de oven en strooi de geraspte kaas zorgvuldig over de gevulde paprika’s. Bak nog eens 2 minuten in de oven, totdat de kaas is gesmolten. Serveer de paprika’s met de knoflooksaus, eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 3 paprika's
  • Calorieën: 284
  • Vetten: 17,6
  • Koolhydraten: 8,5
  • Eiwitten: 22,6

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*