Gevulde paprika met Midden-Oosters gehakt.

Gevulde paprika met Midden-Oosters gehakt

Op onze website hebben we al een aantal variaties op de gevulde paprika. Het fijne aan dit gerecht is dat je er ook eindeloos mee door kunt variëren. Dit keer vullen we de paprika op Midden-Oosterse wijze door het gebruik van ingrediënten zoals ras-el-hanout, courgette, granaatappelpitten en kaneel.

Welke kleur paprika is het lekkerst?

De kleur van de paprika bepaalt voor een groot deel ook de smaak. Het is namelijk hoe roder, hoe zoeter de paprika is. De kleur van de paprika’s kun je dus kiezen afhankelijk van jouw smaakvoorkeur. Rooster de paprika’s eerst in de oven zonder vulling en voeg later de vulling toe. Dit om te voorkomen dat het gehakt uitdroogt en het geeft de paprika’s de kans om te garen. De paprika vullen we met gehakt. Je kunt zowel voor kip, lams als rundergehakt gaan. Lamsgehakt is de beste optie als je het echt Midden-Oosters wilt maken, maar alle drie de opties werken goed. Voeg vooral voldoende kruiden toe om het gehakt zijn smaak te geven. We voegen een scheutje kokosmelk toe om het gehakt lekker romig te maken.

Tips

We voegen wat courgetteblokjes toe aan het gehakt om het gerecht wat extra vezels te geven. De courgette kun je ook vervangen door aubergine. De feta of geitenkaas werkt perfect als topping in dit gerecht. De frisse smaak gaat goed samen met de zoete kruiden, zoals kaneel. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook ons gevulde paprika recept met gehakt en tomatensaus of onze gevulde paprika met tonijn!

Print
Gevulde paprika met Midden-Oosters gehakt.

Gevulde paprika met Midden-Oosters gehakt

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Diner
  • Keuken: Midden-Oosters

Schaal

Ingrediënten

  • 1 grote sjalot of kleine rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 courgette of aubergine
  • 2 grote paprika’s (geel of rood)
  • 1 el olijfolie (voor bakken en invetten)
  • 1/4 tl kaneel
  • 250 gr lams of rundergehakt
  • 1 el kokosmelk, 17% vet
  • 1 tl ras el hanout
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 1/2 tl gedroogde harissakruiden
  • zout en peper
  • 1 el granaatappelpitjes
  • 75 gr feta of geitenkaas
  • 1 el olijfolie (voor dressing)
  • 1/2 el tahin
  • 15 gr verse peterselie of koriander voor garnering

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Snipper de sjalot, pers de knoflook en snijd de courgette of aubergine in blokjes. Zet opzij.
  2. Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en smeer in met wat olijfolie.
  3. Leg de paprika helften in een ovenschaal, met de open kant naar beneden en zet ze in de oven voor 15 minuten. Je kunt ze ook ca. 8 min in de airfryer bakken.
  4. Verwarm ondertussen een koekenpan boven een middelhoog vuur. Voeg wat olie toe en fruit de knoflook en ui.
  5. Voeg de courgette of aubergine en de kaneel toe. Bak de courgette of aubergine zacht.
  6. Voeg het gehakt, de kokosmelk en de rest van de kruiden, inclusief peper en zout toe. Rul tot het gehakt gaar is. Haal van het vuur en roer de granaatappelpitten erdoor.
  7. Haal de ovenschaal uit de oven en draai de paprika’s om. Vul de paprika’s met het gehakt en strooi er wat feta of geitenkaas overheen.
  8. Bak de gevulde paprika’s 10 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de kaas is gesmolten. Meng ondertussen de tahin met de olijfolie.
  9. Haal de paprika’s uit de oven en verdeel over 2 borden. Serveer direct met verse peterselie en de tahindressing.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 2 gevulde paprika helften
  • Calorieën: 560
  • Vetten: 41,4
  • Koolhydraten: 9,7
  • Vezels: 4,2
  • Eiwitten: 34,4
Gevulde paprika met Midden-Oosters gehakt.

1 reactie

  1. Heerlijk recept! Niet moeilijk om te maken, smaken passen heel goed bij elkaar. Dit is een blijvertje!

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*