Gevulde paprika met tonijn

Gevulde paprika met tonijn

De gevulde paprika doet het goed in de winter, maar ook in de zomer. Je kunt de paprika namelijk met van alles vullen en daardoor precies maken zoals je zelf wil. Zo hebben we eerder een recept voor gevulde paprika met gehakt gedeeld en nu een versie met tonijn en cheddar! Dit frisse ovengerecht zet je binnen handomdraai op tafel.

Gevulde paprika met tonijn maken
Voor dit recept heb je weinig ingrediënten nodig. De vulling maken we van tonijn uit blik. Tonijn bevat veel eiwitten, vitamines en mineralen. Tonijn is van zichzelf laag in vet. Kies daarom voor de tonijn uit blik op basis van olijfolie. Dit geeft niet alleen veel meer smaak, maar zorgt ook voor meer energie voor het lichaam. De tonijn mengen we met wat crème fraîche of Griekse yoghurt voor de romigheid. Verder voegen we kappertjes, rode ui en een klein beetje mosterd toe voor de smaak. Het frisse zuurtje van de kappertjes gaat goed samen met de tonijn.

De paprika’s maak je af met echte cheddar. Met echte cheddar bedoelen we de harde cheddar en niet de chemische voorgevormde plakjes. De echte cheddar valt onder de harde kazen en is daardoor lactosevrij. De gesmolten cheddar met tonijn staat ook wel bekend als de tuna melt. Tuna melt wordt in allerlei combinatie gebruikt. Vaak zie je het terug op een broodje of als tosti. De combinatie is erg populair, maar dit is niet gek want het is heerlijk samen!

Tips
De paprika vullen we met wat extra spinazie. Je kunt deze ook vervangen door rucola of een andere bladgroente. Aan het tonijnmengsel kun je nog andere kruiden toevoegen. Zo geef je bijvoorbeeld met een theelepel chilipoeder wat meer pit aan dit gerecht. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme diner recepten.

Print
Gevulde paprika met tonijn

Gevulde paprika met tonijn

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 35
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Schaal

Ingrediënten

  • 2 paprika’s (rood en geel)
  • 1 el olijfolie
  • 2 blikjes tonijn, in olijfolie
  • 1/2 rode ui
  • 50 gr crème fraîche of Griekse yoghurt (10% vet)
  • 1 el mosterd (optioneel)
  • snufje zout
  • 1 el kappertjes
  • 100 gr verse (baby)spinazie
  • 50 gr cheddar, geraspt
  • verse peterselie of lente-ui
  • peper en zout naar smaak
  • 1 citroen

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  2. Bak de paprika’s 15 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd ondertussen de rode ui fijn. Laat vervolgens de tonijn uitlekken. Doe de tonijn samen met de Griekse yoghurt en eventueel mosterd in een bakje en meng goed. Voeg 1 eetlepels kappertjes toe, de gesnipperde ui, peper en zout en roer nogmaals goed. 
  3. Rasp de cheddar boven een bakje of gebruik kant-en-klare geraspte cheddar. Haal de ovenschaal met de paprika’s uit de oven en vul elke paprika met een handje verse spinazie. Verdeel het tonijnmengsel over de paprika’s en bestrooi met de cheddar
  4. Zet de paprika’s terug in de oven en bak nog eens 5 tot 10 minuten, totdat de cheddar is gesmolten.
  5. Pak twee borden en leg op ieder bord een handje verse spinazie. Haal de ovenschaal uit de oven en verdeel de paprika’s over de twee borden. Garneer met verse peterselie of lente-ui en citroensap. 


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 2 gevulde paprika's
  • Calorieën: 503
  • Vetten: 37,5
  • Koolhydraten: 9,2
  • Vezels: 4,1
  • Eiwitten: 29,6

 

 

Gevulde paprika met tonijn

Tags

5 Reacties

  1. Vandaag gemaakt voor de eerste keer, het was echt heerlijk, ik heb per persoon 3 x halve paprika gedaan, wat meer als voldoende was

    Reageer
  2. Dit recept al meerdere keren gemaakt. superlekker. En ik ben niet zo’n viseter.

    Reageer
  3. Kan dit ook met puntpaprika’s? Hoe zit het Dan met de baktijd?

    Reageer
    • Hi Anneke,

      Dat kan zeker. Ik raad aan om de puntpaprika’s dan 10 minuten voor te bakken i.p.v. 15 minuten. Voorderest kun je dezelfde bereidingswijze aanhouden.

      Reageer
  4. Nancy de Vries - van Driel

    Heel erg lekker en gemakkelijk te maken

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*