Print
Gevulde paprika met tonijn

Gevulde paprika met tonijn

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 35
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Schaal

Ingrediënten

  • 2 paprika’s (rood en geel)
  • 1 el olijfolie
  • 2 blikjes tonijn, in olijfolie
  • 1/2 rode ui
  • 50 gr crème fraîche of Griekse yoghurt (10% vet)
  • 1 el mosterd (optioneel)
  • snufje zout
  • 1 el kappertjes
  • 100 gr verse (baby)spinazie
  • 50 gr cheddar, geraspt
  • verse peterselie of lente-ui
  • peper en zout naar smaak
  • 1 citroen

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  2. Bak de paprika’s 15 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd ondertussen de rode ui fijn. Laat vervolgens de tonijn uitlekken. Doe de tonijn samen met de Griekse yoghurt en eventueel mosterd in een bakje en meng goed. Voeg 1 eetlepels kappertjes toe, de gesnipperde ui, peper en zout en roer nogmaals goed. 
  3. Rasp de cheddar boven een bakje of gebruik kant-en-klare geraspte cheddar. Haal de ovenschaal met de paprika’s uit de oven en vul elke paprika met een handje verse spinazie. Verdeel het tonijnmengsel over de paprika’s en bestrooi met de cheddar
  4. Zet de paprika’s terug in de oven en bak nog eens 5 tot 10 minuten, totdat de cheddar is gesmolten.
  5. Pak twee borden en leg op ieder bord een handje verse spinazie. Haal de ovenschaal uit de oven en verdeel de paprika’s over de twee borden. Garneer met verse peterselie of lente-ui en citroensap. 


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 2 gevulde paprika's
  • Calorieën: 503
  • Vetten: 37,5
  • Koolhydraten: 9,2
  • Vezels: 4,1
  • Eiwitten: 29,6
Copy link