Gevulde paprikabroodjes.

Gevulde paprikabroodjes

Geniet van een frisse en voedzame lunch met onze gevulde paprikabroodjes! In plaats van de traditionele boterham gebruiken we paprika. We combineren de knapperige zoetheid van rode paprika’s met de romigheid van avocado, samen met de hartige smaken van ham en kaas. Dit alles vormt samen een heerlijk en verrassend gevuld paprikabroodje.

Hoe maak je paprikabroodjes?

Dit recept zet je in een mum van tijd op tafel. Je hoeft niets te bakken, enkel te snijden. Vul de paprika met plakjes ham, oude kaas, sla en zelfgemaakte avocadocrème. Deze crème maak je eenvoudig door roomkaas te mengen met avocado, peper, zout en chilivlokken. Smeer beide helften van de paprika in met de crème. Je kunt naast de sla ook nog tomaat plakjes toevoegen.

Tip

Voeg voor wat extra eiwitten eventueel een gekookt eitje toe. Kook een ei, snijd het in plakjes en verdeel deze over de gevulde paprika. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme lunch recepten.

snoe

Print
Gevulde paprikabroodjes.

Gevulde paprikabroodjes

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Totale tijd: 10
  • Porties: 1 portie 1x
  • Categorie: Lunch

Schaal

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1/2 avocado
  • 1 el roomkaas
  • 1/4 tl chilivlokken
  • zout en peper naar smaak
  • 3 blaadjes sla
  • 2 plakjes ham
  • 1 plakje kaas

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Snijd de paprika door de helft en verwijder de zaadlijsten
  2. Snijd de avocado doormidden en prak de helft met de roomkaas, chilivlokken, peper en zout.
  3. Smeer de paprika’s aan beide kanten in met de avocadocrème .Verdeel hier de sla, ham en kaas over. Leg de paprika helften op elkaar en snijd doormidden.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie
  • Calorieën: 324
  • Vetten: 22,9
  • Koolhydraten: 8,3
  • Vezels: 5,2
  • Eiwitten: 18,2
Gevulde paprikabroodjes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*