Ovenschaal met zes gevulde paprika's met chorizo en ei.

Gevulde paprika’s met chorizo en ei

Een exclusief koolhydraatarm ontbijtgerecht!

Je zal vast denken gevulde paprika’s met chorizo en ei in de ochtend dat is toch helemaal niet lekker. Integendeel, in heel veel culturen is het een gewoonte om in de ochtend warme en hartige dingen te eten. Ze eten dan vaak iets met kip en rijst maar ook worden er exclusieve gerechten gegeten zoals deze gevulde paprika’s. Het is natuurlijk ook mogelijk om de gevulde paprika’s te serveren als hoofdgerecht bij het avondeten.

Variatietips:
Het leuke van de gevulde paprika’s is dat je kunt variëren met de vulling. Voeg bijvoorbeeld extra bloemkoolrijst, kaas en gehakt toe aan de vulling. Ik hoop dat jullie de gevulde paprika’s lekker vinden! Plaats een reactie als je vragen hebt over de bereidingswijze of over de ingrediënten.

Print
Ovenschaal met zes gevulde paprika's met chorizo en ei.

Gevulde paprika’s met chorizo en ei

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 50
  • Totale tijd : 1 hour 5 minutes
  • Porties: 3 gevulde paprika's
  • Categorie: Hoofdgerecht, Ontbijt

Ingrediënten

  • 3 paprika’s
  • 100 gr chorizo
  • 1/2 kleine ui
  • 6 middelgrote eieren
  • 50 ml melk
  • 60 gr mozzarella, geraspt
  • 1 teentje knoflook
  • zout en peper naar smaak
  • gedroogde peterselie naar smaak

De speciale ingrediënten in het blauw en andere koolhydraatarme producten kun je kopen in onze webwinkel www.lowcarbcenter.nl.


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd op een grote snijplank de chorizo, ui en knoflook in kleine stukjes. Verwijder de bovenkant van de paprika’s en snijd voorzichtig de pitjes weg.
  2. Bak vervolgens de chorizo bruin in een grote koekenpan. Voeg de ui en knoflook toe en roer goed in de pan. Bak dan nog eens 3 minuten. Klop in een kom de eieren, melk, mozzarella, peterselie en zout en peper samen.
  3. Voeg het chorizo mengsel uit de pan bij het ei mengsel en meng nog eens goed. Giet het mengsel in de paprika’s en plaats de paprika’s in een ondiepe ovenschaal. Bak de paprika’s 35 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1 paprika
  • Calorieën : 380
  • Vetten : 25,0
  • Koolhydraten : 10,1
  • Eiwitten : 25,4

2 Comments

  1. Leek me zo lekker! En dat is het ook maar…
    Precies het recept gevolgd, paprika’s gevuld, 40 minuten op 180 graden en…
    alleen het bovenste laagje was gekookt, daaronder het vloeibare eimengsel 🙄

    • Dorine

      Ik had precies hetzelfde als Irene. In plaats van chorizo wel gehakt gebruikt maar ook bij mij was het een vloeibaar eimengsel na 35 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Het was nog steeds wel lekker!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*