Gevulde pompoen met gehakt en feta.

Gevulde pompoen met gehakt en feta

Met dit regenachtige herfstweer kunnen we allemaal wel wat verwarmend voedsel gebruiken. Het houdt ons lekker warm en ondersteunt daarbij je immuunsysteem. De pompoen is een echte herfstgroente en geeft dat verwarmende effect. Voor dit recept vullen we de pompoen met gekruid gehakt, feta, granaatappel en pijnboompitten. De verwarmende specerijen maken dit gerecht helemaal herfstproof!

Hoe bereid je flespompoen in de oven?

Voor dit recept gebruiken we flespompoen, maar je kunt ook een andere pompoen gebruiken. Houd er rekening mee dat de flespompoen ongeveer 45-50 minuten in de oven moet. Dit kan verschillen bij een andere pompoen. Draai de pompoen na 25 minuten om. Dit zorgt ervoor dat beide kanten van de pompoen gaar worden en de pompoen uiteindelijk de gewenste textuur heeft.

Om de pompoen goed te kunnen vullen schrapen we een deel van het vruchtvlees uit de pompoen. Er ontstaat dan een bootje waar je de gehaktvulling goed in kunt verdelen. Het vruchtvlees van de pompoen gooien we niet weg, maar verwerken we in het gehaktmengsel.

Variatietip

De feta kun je ook vervangen door geitenkaas of een andere zachte kaas. De pijnboompitten kun je vervangen door pompoenpitten of door noten, zoals bijv. walnoten. Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Bekijk voor meer inspiratie ook naar onze andere herfstrecepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Gevulde pompoen met gehakt en feta.

Gevulde pompoen met gehakt en feta

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.4 sterren uit 5 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 60
  • Totale tijd: 70
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Diner

Ingrediënten

Schaal
  • 1 flespompoen
  • 2 el olijfolie
  • 1 kleine rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gr rundergehakt
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1 el ras el hanout
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/8 tl chilipoeder
  • zout en peper
  • 200 gr feta
  • 2 el pijnboompitten
  • 35 gr granaatappelpitjes
  • 2 el verse oregano

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet opzij.
  2. Snijd de pompoen doormidden en haal de pitten eruit. Leg de pompoen helften op de bakplaat. Druppel er wat olijfolie overheen en breng op smaak met zout en peper. Zet in de oven voor 45 tot 50 minuten. Draai de pompen na 25 minuten bakken om.
  3. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verwarm een koekenpan met een el olijfolie boven middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit dit een minuut. Voeg dan het gehakt, tomatenpuree en kruiden toe.
  4. Rul het gehakt en brokkel de helft van de feta er doorheen. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Haal de pompoen na de baktijd uit de oven en laat even afkoelen. Verlaag de oventemperatuur naar 180 graden.
  6. Schraap een deel van het vruchtvlees uit de pompoen, zodat er een bootje ontstaat. Doe het vruchtvlees bij het gehakt en meng goed.
  7. Schep het gehaktmengsel in de pompoen en brokkel de rest van de feta erover. Strooi de pijnboompitten over het gehakt en bak de pompoenhelften nog eens 15 minuten in de oven.
  8. Haal uit de oven en garneer met granaatappelpitjes en verse oregano.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie
  • Calorieën: 735
  • Vetten: 53,7
  • Koolhydraten: 12,7
  • Vezels: 4,3
  • Eiwitten: 47,1
Gevulde pompoen met gehakt en feta.

8 Reacties

  1. We hebben dit gerecht nu voor de 3e keer gegeten. Mijn man is jarig en mocht kiezen wat hij wilde eten.
    Echt heerlijk!
    Er zijn zoveel heerlijke gerechten op jullie site maar ik vergeet elke keer iets te schrijven.
    Dank je wel, dankzij jullie is Koolhydraat arm eten een feest!

    Reageer
  2. Hoe kan dit recept maar 12gr kh bevatten? Volgens mijn app is alleen die pompoen al 44gram bij een gemiddelde portie. Ik vind het heel lekker maar zou wel graag meer over die berekening willen weten.






    Reageer
  3. En alweer een heerlijk recept! Wij hebben ervan genoten en gaan t zeker vaker op t menu zetten.






    Reageer
  4. Geweldig lekker dit, mooie combinatie van smaken. Beetje zuur vd granaatappel met zoet vd pompoen, zout vd feta en beetje scherp vd chili.






    Reageer
  5. Was heel lekker, lekker pittig, maar tijdrovend. Volgende keer gaat de pompoen in blokjes de oven of magnetron in en roeren we het door elkaar als het gaar is. En dan nog een kwartiertje in de oven in een schaaltje ofzo. Zou dat sneller gaan?






    Reageer
    • Hi Margriet,

      Het is even net iets meer werk, maar je hebt wel iets prachtigs om te presenteren als het af is. Als je het sneller wilt maken, kun je de pompoen ook roosteren in blokjes in de oven, daarna het gerulde gehakt en gebakken pompoen mixen in een ovenschaal met de feta eroverheen en deze kort smelten in de oven.

      Reageer
  6. wat was dit een heerlijk recept. echt fantastisch!
    ik heb het gemaakt met walnoten en roomkaas.






    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*