Print
Gevulde pompoen met gehakt en feta.

Gevulde pompoen met gehakt en feta

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 60
  • Totale tijd: 70
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Diner

Schaal

Ingrediënten

  • 1 flespompoen
  • 2 el olijfolie
  • 1 kleine rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gr rundergehakt
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1 el ras el hanout
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/8 tl chilipoeder
  • zout en peper
  • 200 gr feta
  • 2 el pijnboompitten
  • 35 gr granaatappelpitjes
  • 2 el verse oregano

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet opzij.
  2. Snijd de pompoen doormidden en haal de pitten eruit. Leg de pompoen helften op de bakplaat. Druppel er wat olijfolie overheen en breng op smaak met zout en peper. Zet in de oven voor 45 tot 50 minuten. Draai de pompen na 25 minuten bakken om.
  3. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verwarm een koekenpan met een el olijfolie boven middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit dit een minuut. Voeg dan het gehakt, tomatenpuree en kruiden toe.
  4. Rul het gehakt en brokkel de helft van de feta er doorheen. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Haal de pompoen na de baktijd uit de oven en laat even afkoelen. Verlaag de oventemperatuur naar 180 graden.
  6. Schraap een deel van het vruchtvlees uit de pompoen, zodat er een bootje ontstaat. Doe het vruchtvlees bij het gehakt en meng goed.
  7. Schep het gehaktmengsel in de pompoen en brokkel de rest van de feta erover. Strooi de pijnboompitten over het gehakt en bak de pompoenhelften nog eens 15 minuten in de oven.
  8. Haal uit de oven en garneer met granaatappelpitjes en verse oregano.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie
  • Calorieën: 735
  • Vetten: 53,7
  • Koolhydraten: 12,7
  • Vezels: 4,3
  • Eiwitten: 47,1

22 reviews