Gevulde puntpaprika's met mozzarella

Gevulde puntpaprika met mozzarella

Op onze website staan al meerdere recepten van gevulde paprika’s, maar de gevulde puntpaprika ontbrak nog. Deze kon natuurlijk niet achterblijven en daarom hebben wij voor jullie dit nieuwe recept van gevulde puntpaprika’s met mozzarella, tomaat en olijven. Het recept is super simpel om te maken en zet je binnen een half uurtje op tafel!

Gevulde puntpaprika’s maken
De puntpaprika verschilt niet heel erg van de gewone paprika. De puntpaprika heeft in vergelijking met de gewone paprika een iets dunnere schil. De dunnere schil geeft de puntpaprika een wat zoetere smaak en maakt het makkelijker te verteren. Dit is de reden dat de puntpaprika ook wel de zoete puntpaprika wordt genoemd. De puntpaprika’s vullen we met mozzarella, tomaat en olijven. De bodem van de paprika smeren we in met wat tomatenpuree. Mozzarella komt oorspronkelijk van het mozzarella di bufala. Dit betekend buffelmozzarella en hier is de melk voor de kaas verkregen van de buffel. Tegenwoordig zie je ook steeds meer mozzarella van koemelk in de supermarkt liggen. Voor de smaak raden we de buffelmozzarella aan, maar dit is natuurlijk je eigen keuze. Zorg in ieder geval voor een 125 gram aan mozzarella per persoon. Dit is nodig om in je eiwitbehoefte te voorzien.

Tips
Serveer de gevulde paprika’s eventueel met een zelfgemaakte salade of soepje. Net zoals bij alle recepten van een gevulde groente kun je in principe alles aan de vulling toevoegen. Een lekkere variatie is om extra champignons en parmaham toevoegen. Voeg de parmaham er op het einde rauw aan toe of bak mee in de laatste 5 minuten. Bekijk voor meer inspiratie ook ons recept voor gevulde paprika met gehakt of tonijn!

Print
Gevulde puntpaprika's met mozzarella

Gevulde puntpaprika met mozzarella

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Lunch, Diner

Schaal

Ingrediënten

  • 2 rode puntpaprika’s
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rode ui
  • handje groene olijven
  • 8 cherrytomaten
  • 250 gr (buffel)mozzarella
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 el venkelzaad
  • zout en peper naar smaak
  • scheutje olijfolie
  • 2 el verse basilicum
  • 2 handjes rucola

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Was de puntpaprika’s, snijd doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika helften in een ovenschaal.
  2. Pers de knoflook en snijd de rode ui, olijven en cherrytomaten in plakjes. Laat de mozzarella uitlekken en zet op zij. 
  3. Verdeel de tomatenpuree over de bodem van de puntpaprika’s. Bestrooi de paprika’s vervolgens met zout, peper en venkelzaad. Vul de paprika’s cherrytomaten, geperste knoflook en rode ui.
  4. Snijd de uitgelekte mozzarella in plakjes en verdeel samen met de gesneden olijven gelijkmatig over de puntpaprika’s. Garneer de paprika’s ten slotte met zout, peper en een beetje olijfolie.
  5. Bak de gevulde puntpaprika’s 20 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer de paprika’s met verse basilicum en een handje rucola. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 2 gevulde paprika helften (1/2 van totaal)
  • Calorieën: 398
  • Vetten: 31,3
  • Koolhydraten: 8,4
  • Eiwitten: 19,7

 

Gevulde puntpaprika's met mozzarella

4 Reacties

  1. Heel lekker! Ik heb lookpoeder gebruikt ipv verse look; dat spaart weer wat tijd.
    Ik heb er ook wat spekblokjes op gedaan. Ongeveer 50gr per persoon, en dat was ruim voldoende.
    Ga ik zeker nog eens maken!

    Reageer
  2. Heerlijk, wij hebben er wat gehakt aan toegevoegd

    Reageer
  3. Vandaag gemaakt, het was héérlijk. Dit komt zeker vaker op tafel. Maar de knoflook komt niet voor in het recept?

    Reageer
  4. Deze houden we erin, superlekker! Onze supermarkt had geen buffelmozzarella, dus ik heb het met geitenkaas gemaakt, heerlijk!

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*