Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Gevulde puntpaprika's met mozzarella

Gevulde puntpaprika met mozzarella

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.8 sterren uit 8 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Lunch, Diner

Ingrediënten

Schaal
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rode ui
  • handje groene olijven
  • 8 cherrytomaten
  • 250 gr (buffel)mozzarella
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 el venkelzaad
  • zout en peper naar smaak
  • scheutje olijfolie
  • 2 el verse basilicum
  • 2 handjes rucola

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Was de puntpaprika’s, snijd doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika helften in een ovenschaal.
  2. Pers de knoflook en snijd de rode ui, olijven en cherrytomaten in plakjes. Laat de mozzarella uitlekken en zet op zij. 
  3. Verdeel de tomatenpuree over de bodem van de puntpaprika’s. Bestrooi de paprika’s vervolgens met zout, peper en venkelzaad. Vul de paprika’s cherrytomaten, geperste knoflook en rode ui.
  4. Snijd de uitgelekte mozzarella in plakjes en verdeel samen met de gesneden olijven gelijkmatig over de puntpaprika’s. Garneer de paprika’s ten slotte met zout, peper en een beetje olijfolie.
  5. Bak de gevulde puntpaprika’s 20 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer de paprika’s met verse basilicum en een handje rucola. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 2 gevulde paprika helften (1/2 van totaal)
  • Calorieën: 398
  • Vetten: 31,3
  • Koolhydraten: 8,4
  • Eiwitten: 19,7