Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Goulash soep met stokbrood.

Goulash soep

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 1 review
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 120
  • Totale tijd: 140
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Lunch, Diner
  • Keuken: Hongaars

Ingrediënten

Schaal
  • 2 el olijfolie
  • 700 g sukadelappen
  • 1 stengel prei of 1 ui
  • 2 stengels bleekselderij (120 gr)
  • 240 gr koolraap, meiraap of knolselderij
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 liter runderbouillon (1 liter water + 1 of 2 bouillonblokjes(zie verpakking))
  • 100 ml rode wijn (optioneel)
  • 2 el zoet paprikapoeder
  • 1 el gerookte paprikapoeder
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 tl gedroogde marjolein
  • 1/2 tl karwijzaad
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 grote winterpeen
  • 2 rode paprika’s
  • verse peterselie, fijngehakt
  • 2 el zure room of Griekse yoghurt
  • Lowcarbchef afbakstokbrood voor erbij
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Haal het vlees 30 minuten voor de bereiding uit de koelkast. Snijd het vlees vervolgens in kleine blokjes en bestrooi met zout en peper. Verwarm 1 el olijfolie in een grote stoofpan en bak het vlees in 4–5 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en zet apart.
  2. Snijd ondertussen de prei of ui fijn, hak de bleekselderij in kleine stukjes en schil de koolraap. Snijd de koolraap vervolgens in kleine blokjes en pers de teentjes knoflook fijn.
  3. Verwarm 1 el olijfolie in de stoofpan en fruit de prei of ui, bleekselderij, koolraap en knoflook ca. 5 minuten op middelhoog vuur, tot ze zacht beginnen te worden.
  4. Doe het vlees terug in de pan en voeg de bouillon en eventueel de rode wijn toe. Voeg vervolgens de zoete en gerookte paprikapoeder, tomatenpuree, karwijzaad, marjolein en de laurierblaadjes toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de soep 60 tot 90 minuten zachtjes sudderen met de deksel op de pan. Voeg eventueel meer water toe als er te veel vocht verdampt.
  5. Schil ondertussen de wortel en snijd in plakjes. Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Voeg na 1 uur tot 1,5 uur sudderen de wortel en paprika toe en laat nog ca. 30 minuten meekoken, tot het vlees en de groenten zacht zijn en de smaken goed zijn ingetrokken. Laat dit met of zonder deksel sudderen, afhankelijk van hoe dik je de soep wilt hebben.
  6. Proef de soep en breng indien nodig extra op smaak met zout en peper
  7. Serveer de goulashsoep met verse peterselie en een lepel zure room of Griekse yoghurt, en maak het compleet met een krokant afgebakken Lowcarbchef stokbrood.

Tips

Gebruik je riblappen? Reken dan op iets langere gaartijd, kook de soep dan langer door en proef het vlees om te kijken wanneer het klaar is.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 kop (1/4 van het totaal) (zonder stokbrood)
  • Calorieën: 342
  • Vetten: 14,9
  • Koolhydraten: 9,1
  • Vezels: 5,9
  • Eiwitten: 39,5