Portie traditionele kipfilet Gevuld met spinazie en feta.

Griekse gevulde kipfilet met feta en spinazie

Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht, Griekse gevulde kipfilet!

Dit is een lekker en fris kipgerecht, heerlijk om te eten op een warme Zomerse dag. Je kan de kipfilet in de koekenpan bakken, maar op de barbecue is het vele malen lekkerder! De kipfilet heeft een krokant laagje en is gevuld met feta en spinazie.

Serveertips:
De Griekse gevulde kipfilet kan je als hoofdgerecht serveren met een frisse salade of bloemkoolrijst. Het is ook mogelijk om kipfilet te serveren in de vorm van een salade. Snijd de kipfilet dan in rolletjes en serveer samen met een traditionele Griekse salade. Vragen of feedback over het recept kun je onderaan in de commentsectie plaatsen.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Portie traditionele kipfilet Gevuld met spinazie en feta.

Traditionele Griekse kipfilet

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 40 minutes
  • Porties: 4 kipfilets 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Griekse

Ingrediënten

Schaal
  • 4 kipfilets (150 gr per stuk)
  • 70 gr feta kaas
  • 65 gr spinaziebladeren
  • 1 rijpe tomaat
  • 20 ml olijfolie
  • 235 ml water
  • 1/2 blokje kippenbouillion
  • 10 gr bloem
  • 2 tl citroensap
  • 1/4 tl zout
  • 1/4 tl peper

Bereidingswijze

  1. Meng op een groot bord 5 gr bloem, 1/4 tl zout en 1/4 tl peper. Zet dit opzij. Meng in een kleine kom de feta kaas, 20 gr spinazie, citroensap en oregano. Zet dit ook opzij.
  2. Sla met een vleeshamer elke kipfilet plat tot een dikte van 1.3 cm. Verspreid het kaasmengsel over elke kipfilet. Rol de kipfilets nu strak op en zet ze vast met satéprikkers. Dip nu elke kipfilet in het bloemmengsel op het grote bord.
  3. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan, op half vuur. Bak kipfilets gedurende 1 tot 2 minuten aan elke kant goudbruin. Ondertussen meng je in een kom 235 ml water, het kip bouillonblokje en rest van de bloem. Giet dit over de kipfilets in de pan.
  4. Voeg vervolgens de rest van de spinazie en tomaat toe aan de koekenpan en breng dit aan de kook. Zet het vuur laag en laat gedurende 8 tot 15 minuten koken, of tot de kip niet meer roze van binnen. Gooi de satéprikker weg voor het serveren.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 kipfilet
  • Calorieën: 239
  • Vetten: 10,3
  • Koolhydraten: 4,8
  • Eiwitten: 31,0
Portie traditionele kipfilet Gevuld met spinazie en feta.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*