Gegrilde kipfilet gemarineerd in een Griekse marinade.

Griekse knoflook kipfilet

Een lekker koolhydraatarm kipgerecht voor op een doordeweekse dag!!

Een van mijn favoriete kipgerechten is deze Griekse knoflook kipfilet. De gegrilde kip is smaakvol en super gezond. Daarnaast is dit recept eenvoudig om te maken en dus perfect voor op een doordeweekse avond. Door de kip te grillen behoud de kipfilet zijn malsheid en creëer je een knapperig korstje. De kruiden, knoflook en citroensap geven de kipfilet een levendige frisse en pittige smaak. Je kunt de Grieks knoflook kipfilet serveren met een salade of een ander bijgerecht. Zelf vind ik de gegrilde kipfilet lekker met een traditionele Griekse salade.

Bereidingstips:
Bij de bereiding is het belangrijk om de grill goed voor te verwarmen. Hierdoor zorg je ervoor dat je mooie ‘grill marks’ krijgt en de kipfilet niet uitdroogt. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Plaats een reactie als je vragen hebt over de bereidingswijze of over de ingrediënten.

Print
Gegrilde kipfilet gemarineerd in een Griekse marinade.

Griekse knoflook kipfilet

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 35 minutes
  • Porties: 4 kipfilets 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Griekse

Schaal

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 4 teentjes knoflook, verpulverd
  • 120 ml olijfolie
  • 1 tl zout
  • 1 tl basilicum
  • 1 tl zwarte peper
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 1/2 tl tijm, fijngemalen
  • 1/2 tl gedroogde rozemarijn
  • citroensap naar smaak

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Pak een groot bord en snijd hierop 3 sneetjes in elke kipfilet zodat marinade goed in de kip kan trekken. Meng in een kleine kom de olijfolie, citroensap, knoflook, zout, peper, tijm, basilicum en cayennepeper. Roer dit 30 seconden goed door elkaar. Leg kipfilets in een grote kom en giet de marinade over de kipfilets. Dek de kom af met huishoudfolie en laat de marinade minstens 2 uur intrekken, het liefst de hele nacht.
  2. Verwarm een barbecue of grill en vet het rooster in. Bak de kipfilets op de grill totdat het vlees niet meer roze is van binnen, ca. 5-8 minuten. Je kan de kipfilet ook bakken in de koekenpan. Je bakt de kipfilet dan ook totdat hij niet meer roze is van binnen. Ik vind ze zelf op de grill het lekkerst!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 kipfilet
  • Calorieën: 237
  • Vetten: 9,1
  • Koolhydraten: 3,7
  • Eiwitten: 36,3
Gegrilde kipfilet gemarineerd in een Griekse marinade.

10 Reacties

  1. Heerlijk

    Reageer
  2. Heerlijk recept. Lekker spicy en smaakvol. Gaan we zeker vaker maken!

    Reageer
  3. al eens eerder gemaakt. Superlekker, dus nu net de marinade gemaakt en dan bak ik het morgen in de grillpan. Verheug me er nu al op.

    Reageer
  4. Gisteravond gemarineerd en net op de barbecue klaar gemaakt met wat zelfgemaakte tzatziki erbij. Nog nooit zo’n heerlijk stukje kipfilet op!

    Reageer
  5. Heerlijk, simpel en lekker. Top

    Reageer
  6. Top recept! Of we bij de Griek zaten! Gaan we zeker vaker maken, bedankt Quint!

    Reageer
  7. Marineren in een plastic zakje… trekt de marinade er aan alle kanten in!

    Reageer
  8. Hoi hoi, ik heb het vandaag uitgeprobeerd, het was heerlijk.
    Bedankt!

    Reageer
  9. Heb dit gerecht al diverse keren gemaakt. Heerlijk! Wij zetten het anderhalve dag in de koelkast zodat de marinade goed in de kip kan trekken. We gaan dit zeker vaker maken.

    Reageer
    • Ik vond deze kipfilet ontzettend lekker.
      Ik heb het in de grillpan gedaan op hoog vuur, daarna zachtjes laten garen in de hapjespan. Het brengt me op nog meer ideeën om kipfilet te maken, namelijk Indiase, Surinaamse en Indonesische. Super leuk om te maken. Prima recept.

      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*